Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Technics SL-7 wymian interkonektorów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Technics SL-7 wymian interkonektorów

Witam,
    Chciałem się przywitać ponieważ to pierwszy temat który zakładam.
    Bardzo długi czas gościnnie przeglądam forum zgłębiając wiedzę teoretyczną za którą bardzo dziękuję każdemu użytkownikowi który wnosi ją całkowicie darmowo na forum.

W kwietniu tego roku spełniłem swoje marzenie i kupiłem w Szwajcarii odtwarzacz płyt winylowych marki Technics model SL-7.
    Gramofon w stanie gabinetowym od pierwszej właścicielki, rok produkcji 1982.
    Piekna maszyna.
    Działa bez zarzutu i z przyjemnością go słucham.

Wpadłem na pomysł żeby trochę go odświeżyć i dokonać wymiany przewodów sygnałowych na nowe markowe.
    Oryginalne przewody są nadal sprawne i nic złego się z nimi nie dzieję ale jednak mają już czterdzieści lat.

Chciałem zapytać doświadczonych użytkowników oraz osób związanych z serwisowaniem sprzętu Audio czy taki zabieg ma sens.
    Mam dylemat, zostawić stan fabryczny czy coś zmieniać.
    Nie jest to jakiś HAJEND i nie liczę że za kolejne dziesięć lat wartość sięgnie gwiazd w nienaruszonym stanie.
    ​​​​​​

Proszę o wyrozumiałość i pomoc.

Pozdrawiam
    Janusz

Jak przewody nie są uszkodzone i wszystko działa jak należy, to zdecydowanie nie warto ich zmieniać. Przeglądu i konserwacji może wymagać mechanika gramofonu. Kable high end to wykorzystywanie naiwności konsumentów

Skomentuj

Zamieszczone przez Xafu1 Zobacz posta
      Jak przewody nie są uszkodzone i wszystko działa jak należy, to zdecydowanie nie warto ich zmieniać. Przeglądu i konserwacji może wymagać mechanika gramofonu. Kable high end to wykorzystywanie naiwności konsumentów
      Dziękuję za odpowiedź.

Przegląd na pewno by się przydał.
      Jedyne miejsce w woj. Małopolskim które przychodzi mi do głowy to Audio Azyl w Krakowie.

Może ktoś zna jeszcze dobry serwis bądź chciałby się podjąć zrobienia przeglądu SL-7?

Skomentuj

Czaruję...
      X