Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tda 1541

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tda 1541

Witam mam odtwarzacz CD z TDA 1541, chcę poprawić jego brzmienie.
    Proszę o jakieś sugestie, np. wymiana kondensatorów, może osobne zasilanie DAC-a itp.

Lampizacja

Skomentuj

Lampizacja też jest w planie...

Skomentuj

Znajomy kupił CDP z TDA 1541 i grał bardzo dobrze, po pewnym czasie zmienił laser, dopiero w czwartym zakupie za dużo większą cenę niż średnia z Allegro dostał sprawny egzemplarz, ale dźwięk był wspaniały, znacznie przebił poprzednie granie, doskonała nieprześcigniona nirwana audio!!! Nie przypuszczałem, że nowy laser może taką rewolucję zrobić. Na pewno kość TDA 1541 i inne NOS-y są cool, ale niesprawne otoczenie ze starości może dużo spieprzyć.
        Na podstawie własnych doświadczeń doszedłem do wniosku, że nie ma sensu kupować staroci, owszem, to jest dobre źródło odzysku kości NOS, ale nic więcej, polecam w miarę współczesny transport, zewnętrzny DAC na kultowych kościach i analog na lampie i będzie pozamiatane na dłuższy czas.

Skomentuj

Witam ja kupiłem dwa Philips CD 480 i CD 670... Lasery CDM 4/19 i CDM 2/10...

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
            Witam ja kupiłem dwa Philips CD 480 i CD 670... Lasery CDM 4/19 i CDM 2/10...
            Jak będziesz miał szczęście, to długo pograsz, ale kto to wie, cyganka prawdę ci powie?

Skomentuj

Czaruję...
            X