Obecnie posiadam głośnik JBL2242 zasilany końcówka CROWN poprzez filtry z panelu IRKA ale chce panel wykorzystać w innej konstrukcji i chodzi mi po głowie aby zakupić procesor dźwięku DSP który mógł bym wykorzystać nie tylko dla tej kolumny (marzy mi sie linia transmisyjna na tym głośniku) ale również np do próby wstępnej filtracji wymyślonej konstrukcji np 3 drożnej. Rozglądam się za tym rozwiązaniem od kilku lat najpierw chciałem kupić mini dsp ale jak pojawiło się w wersji HD wyczytałem na forum że jest to o wiele lepsza konstrukcja.
Temat wrócił i widzę że na miniDSP rynek się nie kończy.
Biorę pod uwagę Daytona Audio DSP-408 4x8 i miniDSP 2x4HD ktoś miał może możliwość korzystać z tych procesorów i mógł wypowiedzieć się na temat ich funkcjonalności i jakości?
Na pierwszy rzut oka Daytona ma lepszy procesor 28/56 Bitowy w porównaniu z 32 Bitami mini i więcej wyjść choć zdaje mi się że więcej niż 4 wyjść nie potrzebuje.
A może są jeszcze godne polecenia DSP w podobnym budżecie.
Temat wrócił i widzę że na miniDSP rynek się nie kończy.
Biorę pod uwagę Daytona Audio DSP-408 4x8 i miniDSP 2x4HD ktoś miał może możliwość korzystać z tych procesorów i mógł wypowiedzieć się na temat ich funkcjonalności i jakości?
Na pierwszy rzut oka Daytona ma lepszy procesor 28/56 Bitowy w porównaniu z 32 Bitami mini i więcej wyjść choć zdaje mi się że więcej niż 4 wyjść nie potrzebuje.
A może są jeszcze godne polecenia DSP w podobnym budżecie.
Skomentuj