Zrobiłem Irka przetowrnice ta do TDA 7294 wszystko działo bardzo dobrze tylko jest mały problem z tego samego zasilania 12V podlaczylem equalizer na la3600 i wzmocnienie na tl 074 (wyjscie z preampa nie jest podlaczone z wej tda) działa on dobrze do puki nie wlacze przetowrnicy jak ja wloncze to sieje niezle zakłócenia preamp na wyjsciu ma +/-5V jakiś zniekształcen nawet nie moge okreslic czy sinusoidalnych na preampa nie podaje zadnego sygnału wejsciowego!!!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Irka przetwornica z tda7294 - problem z preampem
Collapse
X
-
Lepiej byloby zasilac preamp z obnizonego napiecia zasilania koncowki mocy czyli z wyjscia przetwornicy. Jesli koniecznie chcesz zasilac go z 12V to mase pobierz z masy sygnalowej czyli tej przy TDA7294 a zasilanie osobnym kablem z radia moze byc to np sygnal REMOTE i przefiltruj prostym filrem rezystor kondensator np: 100om i 100uF.
Przetwornica ma osobna mase sygnalowa i osobna zasilania. A zasilanie powinno byc pociagniete prosto z akumulatora. W skrajnych przypadkach moze zajsc koniecznosc podlaczenia dlawika na zasilanie przetwornicy ale celowo go uniknalem bo by nikt nie chcial jej robic jakby zobaczyl jeszcze jedna cewke :)
Skomentuj
-
Dzieki za odpowiedzi wina lezałe w kablu cinch który przechodził obok transformatora i wprawadzał on zakłócenia. Dałem podwójnie ekranowoany cinch i jest dobrze.
Irek mógłbyś mi jeszcze raz wysłać schemat tej przetowrnicy chiałbys sobie go wydrukować bo ten originalny zgóbiłem a mam tylko w eagle przerysowany tak badziewnie
Skomentuj
-
Jak dotre do domu to Ci wysle pdf-a. Najlepiej jakbyscie sie przypomnieli na maila
audioefm@interia.pl
Mial ktos zeskanowac caly artykul bo schemat wiekszosci z was na niewiele sie przyda.
Skomentuj
Skomentuj