Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i wykonanie monobloków na modułach EIGENTAKT 1ET9040BA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Projekt i wykonanie monobloków na modułach EIGENTAKT 1ET9040BA

Witam forumowiczów!

Jestem wielkim fanem klasy D, chciałbym zrobić własny "docelowy" wzmacniacz (może lepszym określeniem byłoby "złożyć"), z gotowych komponentów, jednak wciąż to dla mnie jest czarna magia, nie mam doświadczenia w elektronice, ale może z Waszą pomocą udałoby mi się dopiąć taki projekt. Chciałbym zbudować dwa monobloki na takich komponentach:

Moduł wzmocnienia: EIGENTAKT PURIFI 1ET9040BA
    Opampy: WEISS OP2-BP (wiem że jest płytka I/O kitowa z OPA1656 ale jestem za bardzo napalony na tego Weissa żeby odpuścić)
    Zasilanie: SMPS1200A180

Chciałbym zamówić customową płytkę I/O (z opampami), wejście zbalansowane XLR, z przełącznikiem gain - i na razie to chyba jest dla mnie największym wyzwaniem. Czy moglibyście polecić jakieś przykładowe projekty PCB albo schemat takiej płytki? Coś z czym mógłbym wystartować z projektowaniem docelowej płytki? Chodzi mi o coś takiego jak na zdjęciu pod opampami: https://apollonaudio.com/wp-content/...-webb-jpg.webp

Potrzebowałbym pomocy jak to wszystko połączyć, jestem totalnym amatorem w tym temacie ale mam nadzieję że nie zgasicie mnie zupełnie że porywam się z motyką na słońce :)
Czaruję...
X