Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakiś Wzmacniacz do transformatora :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakiś Wzmacniacz do transformatora :)

Witam posiadam trafo triodalne 2x27V-7A 2x12V-0.5A i chciałbym zrobić jakiś wzmacniacz do tego trafa napewno mnie skarcicie ze zaczynam od strony D***Y Od razu powiem ze nie interesuje mnie kostka TDA 7294 i LM ma to być końcówka na suba jakies 150-200W w RMS. Dawajcie jakieś linki lub schematy takich wzmacniaczy i najlepiej na MOS-FET jakieś by się przydały czekam na propozycje. Pozdrawiam

150-200W przy napiecu 2x27V... :/

Skomentuj

chyba ze mostek - wydajnośc trafa (7A) powinna wystarczyć.

Skomentuj

ditomek a jak mam to zasilić ten wzmacniacz bo ja niewiem jak zrobic ten mostek i jaki wzmacniacz do tego polecasz dzieki z góry za odpowiedz. tzn te 2x27 to jest bez filtrowania napięcie 2x27Vac

Skomentuj

Z tego napiecia trafa to osiagniesz maksymalnie 120W/4omach lub 200W/8omach w mostku ew nieco ponad 300W/4omach w mostku.
          Mostek to polaczenie szeregowe dwoch wzmacniaczy mocy. Glosnik podlacza sie miedzy wyjscia a sygnal w jednej koncowce jest odwrocony w fazie. Tym sposobem napiecie wyjsciowe jest dwa razy wyzsze co daje teoretycznie cztery razy wieksza moc.
          a tu masz wzmacniacz, jest o nim sporo na forum:
          http://sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=45357

Skomentuj

a macie jakieś schematy jak to połączyć wszystko razem ze schematem odwracacza fazy dzieki i pozdrawiam :) a czy ten http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...8cf7ec8e1e7687 schemat odwracacza fazy bedzie dobry do zmostkowania tych 2 płytek wzmacniacza AVT ?

Skomentuj

o ktory ci chodzi?
              o zestaw altrona czy scalak DRV134?

Skomentuj

mi chodzi o ten wzmacniacz na IRFP250 Który nie jaki Ireneusz opublikował kiedyś wiec o te dwie płytki mi chodzi aby zmostkować. A co do odwracacza fazy to obojętnie byle był dobry do tych dwóch końcówkek irku :)

Skomentuj

No to ireneusz Ci mowi ze nie ma znaczenia jaki dasz odwracacz fazy. Moze byc ten z altrona. Jesli ma to byc wzmak do suba to najlepiej jak zrobisz lub kupisz filtr ktory bedzie mial od razu wyjscie z odwracacza fazy.

Skomentuj

czy może mi ktoś na PW przesłać PCB i schemat takiego odwracacza fazy :> takie żeby można było zmostkować te dwie końcówki dzieki z góry i pozdrawiam :) może masz irku jakiś schamcik takiego odwracacza i najlepiej z PCB był bym bardzo wdzięczny :) aha i ja wytrawiłem płytke avt2762_BottomLayerMirror normalnie odprasowałem wydruk z drkarki żelaskiem na laminacie i wytrawiłem czy dobrą płykę wytrawiłem ? czy sie pomylilem ?

Skomentuj

to chyba juz ty powinienes wiedziec czy dobra plytke wytrawiles :)

Po twoich pytaniach stwierdzam ze chyba za gleboka wode sobie wybrales.

Skomentuj

moze i tak irek ale niewiem czy dobra płytke wytrawiłem bo na obrazku wzmacniacza jest całkiem inaczej al edobra kupie sobie gotowe płytki :) a reszte złoże ale dzieki za odpowiedz :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X