Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zwrotnica do estradowki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zwrotnica do estradowki

Macie jakies schematy do zwrotnicy do estradowki? roznia sie one czyms od zwrotnic do domowych kolumn?
    Chodzi mi o zwrotnice do :
    Emimence Alpha 15 + Emimence APT150, podzial ok 3500Hz, moze ktos cos takiego robil i mi pomoze .
    Pozdrawiam
    Grzesiek

po co komu zwrotnica do estradówki, tu chodzi o efektywność i o moc wiec cewka tylko pożre ci pare W <- this is my TEORIA

Skomentuj

w takich kolumnach stosuje się tylko filtr na wysokotonówki. w tym wypadku proponuje 3500/12dB/okt i daj przed filtrem szeregowo w torze audio zarowke 24V/21W to zabezpieczy sopranówke przed spaleniem- np przy sprzęganiu z mikrofonu itp

Skomentuj

APT150 czyli Tonsil GDWT9/150 ma dosc duza moc wiec daje sie zarowki wiekszej mocy 50+55W 24V. Filtr dla niego wystarczy 2,2uF i 0,4mH.

Skomentuj

W przypadku estrady zawsze warto dawać 4 rząd. Kondensatory i małe cewki są bardzo tanie, dodatkowo tweeter podłączamy zawsze w tej samej fazie co niskotonowiec. teretycznie powinno być mniej problemów.

Skomentuj

js - nie jest to prawda co napisales.

Skomentuj

Mam schemat zwrotnicy JBL M350 MK II. Woofer 380 mm, tweeter 25 mm, podział 1200 Hz.

Skomentuj

Czaruję...
              X