Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy TV moze stac na Wzmacniaczu???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy TV moze stac na Wzmacniaczu???

Zakupilem wzmaka Yamaha AX-870 i nie mam go gdzie postawic a raczej nie mam gdzie postavi TV w tej chwili ,i dlatego kieruje tu moje zapytanie :
    Czy TV moze stac na wzmacniaczu? czy nic w ten sposob nie ulegnie uszkodzeniu jak oba urzadzenia beda pracowac? czy beda jakies zaklucenia lub cos podobnego? Tv to 14 calowka nieduza o wadze ok 10kg

Raczej nie beda sie zaklocac bo i nie powinny... Ale pewnie wzmak sie mocno nagrzeje...

Skomentuj

co do zaklucen to nie wiem ale to zbrodnia... to nie wideo z pewexu zeby mozna bylo tak olewczo traktowac ...to tyle z przymrozeniem oka

bo mozesz zrobic plaska deseczke z podporka bo telewizor ma opad w tylnej czesci
      i na tym postawic ampli
      a jak masz centrala to na nim postwic tv ..tak to napewno nic sie nie popsuje

Skomentuj

Zarówno wzmak jak i TV mają na górze "kratke" do wylotu ciepłego powietrza-zjawisko konwekcji(ciepło idzie do góry)a więc te kratki muszą być odsłonięte i nic niemożna tam stawiać.

Skomentuj

Witam.
          miałem kiedys taki problem. A mianowicie z magnetowidem i TV magnetowid a właściwie transformator zakucał mi obraz w TV. Miałem w tedy pionowe fakowane paski na bokach w TV. A jak magnetowid wysunołem z pułki wszystko było ok. Ale nie wiem co może być jak podłączysz wzmacniacz. Wzmacniacz ma większe tranfo iż magnetowid i może wprowadzać zakucenia chyba że wzmacniacz ma ekran a transformatorze. Musisz podłaczyć i sprawdzic wyzstko dokładnie czy niema żadnych zakłuceć w TV naj lepiej widac zakucenia na niebieskim tle. Można też jak są zakucenia a masz pułke to od spodu pułki przykeicc alu folie i kodłączyć ja do masy wzmacniacza.
          Ja zrobiłem tak sprzedałem magnetowik i kupiłem nowy:) proste i skuteczne :)
          Pozdrawiam.

Skomentuj

U mne trafo z ampli zakłucałoobraz w TV.

Skomentuj

PETERS: ""Zarówno wzmak jak i TV mają na górze "kratke" do wylotu ciepłego powietrza-zjawisko konwekcji(ciepło idzie do góry)a więc te kratki muszą być odsłonięte i nic niemożna tam stawiać.""

A jak masz ustawione kilka klockow audio jeden na drugim , to rzadko kiedy wzmacniacz stoi na samej gorze , i nikt nie mowi, ze to cos zlego dla niego ???

Skomentuj

misiowiec:
                Ale te klocki maja tez otwory od spodu i w koncu stoja na 4-ech nozkach - wiec zawsze jakis przeplyw powietrza jest...

Skomentuj

misiowiec, niewidziałem klocków które niemają nóżek.

Skomentuj

a jesli moj tv zaslania tylko polowe kratki wywietrzenej we wzmaku a druga polowa ma sowbodna cyrkulacje powietrza??

Skomentuj

Sproboj... moze nic nie bedzie... najwyzej sie zabezpieczenie termiczne zalaczy... Wtedy bedziesz wiedzial czy tak moze ten telewizor stac czy nie...

Skomentuj

żadko kiedy poszczególne segmenty zestawu stojąjeden na drogim chyba że to sięnazywa Technics... albo jakieś inne plastikowe badziewia

Skomentuj

hehe to jak stoja obok siebie w kolku a moze w rzadku ,albo budujesz sobie lawe na dlugosc calego pokoju i stawiasz klcoski po dlugosci :P

Skomentuj

ja bym zrobił z trzech desek coś takiego |_| tylko odwrotnie, i problem z głowy.. zbrodni nie popełniam no i pewnie ładniej wygląda..

Skomentuj

Czaruję...
                            X