Witam wszystkich! Jestem tu nowy! Prosze o pomoc w budowie wzmacniacza! Dysponuje środkami ok. 250zl na części! Obudowe, radiatory, można odliczyć bo to mam:) Poradżcie mi na jakim układzie mam go zrobić! Sprzęt który już posiadam to kolumny ok. 150W własnej konstrukcji, aktywny subwoofer, i przedwzmacniacz!!! Z góry dzieki za pomoc!!!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
POMOCY Jaki wzmacniacz stereo do 250zl
Collapse
X
-
Dzieki za poprawke! I nastepnym razem bede myslal o tym co pisze w temacie:)!
A teraz konkrety
Wiec chcialbym wzmacniacz 4 kanałowyz regulacją głośności.
2 kanały konkretnie przednie myślalem zrobić na układzie LM3886, ale nie wiem czy ta kostka bedzie OK! Moze na jakims innym układzie?
Acha na 2 tylne kanały wystarczy mi mały wzmacniacz zeby napędzić 2 male kolumienki! W sumie to juz taki mam na kostce TDA2003!!!!
No w sumie to zapomnial bym o kolumnach! Są one 3drożne o mocy ok 200W!
Skomentuj
-
Witam!
Najlepiej zamów sobie jakieś zestawy do montażu. Lm3886 jest jak najbardziej godny polecenia. Na tył lepiej tda2052, bo 2003, to za liche jest.
Weź jednak pod uwagę, że przy zastosowaniu różnych układów w jednym wzmacniaczu będziesz potrzebował róznych napięc zasilania, co komplikuje sprawę i podnosi koszt wzmacniacza.
Skomentuj
-
Kolumny są zbudowane na wzór tych http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=5929 !!!!!
I narazie idą na starym Amatorze2!!! Ale nie jestem z tego wzmacniacza zadowolony i chcialbym zrobić sobie coś konretniejszego! :)
Skomentuj
-
Kurde no! Są 3 glośniki
A tak poza tym to i tak chyba bede robił jakieś inne!
Ale narazie chcialbym mieć wzmak!
Ale chyba sie nie dowiem jaki bedzie dobry!
Bo kazdy mnie lapie za słówka!
A o wzmacniaczu ni huhu!
[ Dodano: 2006-06-11, 14:40 ]
acha! AMATOR jest wporzo! Mam takie 3 na chacie:) hehe
I jeszcze stara diorke!
Lubie takie stare sprzęty:) Fajnie sie prezentują!:)
Skomentuj
-
Opanuj sie z tymi wykrzyknikami :(. Ja nie polecam ci budowania wzmacniacza ponieważ jestem niemal przekonany że nie dasz sobie z nim rady. Za 250zł można kupić już coś używanego na allegro co jest z pewnością lepsze niż TDA czy LM.
Jeżeli jednak robić to i TDA7294 i LM3886 będzie dobry bo wielkiej różnicy między nimi nie usłyszysz. LM3886 ma jednak o wiele lepsze parametry na papierze. Do tego trafo 150W 2x26V 2x10 000uF w zasilanie i 2x albo TDA albo LM na radiator... a gdzie przedwzmacniacz ?
Skomentuj
-
Jeżeli jednak robić to i TDA7294 i LM3886 będzie dobry bo wielkiej różnicy między nimi nie usłyszysz. LM3886 ma jednak o wiele lepsze parametry na papierze.
Różnica jest wyraźnie słyszalna.
[ Dodano: 2006-06-11, 16:15 ]
tzn - może grają inaczej, a mi się gra lma podoba bardziej, ale tak czy inaczej różnica jest jednak.
Skomentuj
Skomentuj