witam chcial bym zaczerpnac od was jeszcze takie rady, bede robil kino na visatonach (w130s i sc10n) i chce zakupic do tego wzmacniacz, tylko nie wiem jaki cena max to 1200 ewentualnie 1300zl jaki polecacie amp?? jakiej firmy najlepiej??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Amplituner do kina, jaki wybrac??
Collapse
X
-
z nowych to kupisz ale tylko najnizsze modele lepiej zastanów sie nad używanym bo warto mieć coś lepszego
np http://www.allegro.pl/item125663001_..._avr_1500.html lub http://www.allegro.pl/item125532277_...audiofili.html
Skomentuj
-
widziałem kilka ładnych amplituner-ów na allegro ,sam około miesiąca temu sprzedałem za 990zł Yamahe rx-v630rds, a to już w miare dobry "amplik"
[ Dodano: 2006-09-05, 23:07 ]
Przyznam się że miałem i mam dość dużo do czynienia z amplitunerami, w skrócie mogę napisać, że:
-obecnie produkowane, są niedokładnie wykonane i mają sporo wspólnego z butelką do coca-coli, są zrobione z dających wiele do życzenia materiałów, gałki przyciski plastikowe, łatwo to uszkodzić ( starsze modele z przed około10 lat były znacznie lepiej i dokładniej wykonane tam wszystko było z aluminium )
-niebieskie podświetlanie paneli, gałek np. w harman kadron-ie, pioneerze daje się we znaki podczas nocnego oglądania filmów, strasznie razi w oczy ( kolega w pionierze 1015s przyciemnił diodę w przycisku off /on folia do przyciemniania szyb samochodowych)
-kupując obecnie amplituner zwróć uwagę na to aby posiadał DOLBY-DIDITAL, DTS też nie zaszkodzi ,THX fajna sprawa ale za 1300z ł z THX-em nic raczej się nie kupi, ( jest dużo tanich amplitunerów z dolby pro logic -em ale do filmów to już przeżytek)
-dobrze żeby amplituner nie posiadał dodatkowego chłodzenia tzn: wiatraczka, po czasie zaczyna buczeć i trochę jest to wkurzające w trakcie seansu (niektóre onkyo integra mają taki wiatrak)
Małe spostrzeżenia w salonach audio:
Denon – słabo wykonany
Onkyo- strasznie drogie, a dobre raczej tylko dwa najwyższe modele czyli INTEGRA
Pionier- strasznie dużo bajerów (ale niektórzy to lubią)
HarmnKardon – moim zdaniem trochę przereklamowany, nie wszystko co „ amerikańskije jest dobre”
Yamacha- trochę ma ostrą górę
Wracając do kompletu Amplituner + Visaton, znajomy złożył kino domowe. Pionier vsx-1015s i kolumny na 130s i nawet fajnie się to zgrywa.
To jest tylko moje zdanie i mogę się mylić
Z góry przepraszam za ewentualne błędy gram i ort.
Skomentuj
-
<-dobrze żeby amplituner nie posiadał dodatkowego chłodzenia tzn: wiatraczka>
no nie do konca - mialem ampli Yamahy i jak sprzedawalem po osmiu latach uzytkowania nadal nie bylo slychac wiatraka.
co do uzywek z allegro - kupowalem u tego goscia i wszystko bylo ok.
http://tinyurl.com/nh8gr
Co do Ampli - kup Yamaszke- dlaczego - bo mam
Skomentuj
-
a co powiecie na to:
Marantz SR4600 http://www.marantz.com/new/index.cfm...=comp&type=avr
ewentualnie na model drozszy SR5600 http://www.marantz.com/new/index.cfm...f&prod_id=3512
z opisu amplitunerki prezentuja sie bardzo ciekawie i dochodzi jeszcze renoma firmy...
cena SR4600 na allegro zaczyna sie od 1029zl wiec wydaje sie bardzo atrakcyjna...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez maciekb44widziałem kilka ładnych amplituner-ów na allegro ,sam około miesiąca temu sprzedałem za 990zł Yamahe rx-v630rds, a to już w miare dobry "amplik"
[ Dodano: 2006-09-05, 23:07 ]
Przyznam się że miałem i mam dość dużo do czynienia z amplitunerami, w skrócie mogę napisać, że:
-obecnie produkowane, są niedokładnie wykonane i mają sporo wspólnego z butelką do coca-coli, są zrobione z dających wiele do życzenia materiałów, gałki przyciski plastikowe, łatwo to uszkodzić ( starsze modele z przed około10 lat były znacznie lepiej i dokładniej wykonane tam wszystko było z aluminium )
-niebieskie podświetlanie paneli, gałek np. w harman kadron-ie, pioneerze daje się we znaki podczas nocnego oglądania filmów, strasznie razi w oczy ( kolega w pionierze 1015s przyciemnił diodę w przycisku off /on folia do przyciemniania szyb samochodowych)
-kupując obecnie amplituner zwróć uwagę na to aby posiadał DOLBY-DIDITAL, DTS też nie zaszkodzi ,THX fajna sprawa ale za 1300z ł z THX-em nic raczej się nie kupi, ( jest dużo tanich amplitunerów z dolby pro logic -em ale do filmów to już przeżytek)
-dobrze żeby amplituner nie posiadał dodatkowego chłodzenia tzn: wiatraczka, po czasie zaczyna buczeć i trochę jest to wkurzające w trakcie seansu (niektóre onkyo integra mają taki wiatrak)
Małe spostrzeżenia w salonach audio:
Denon – słabo wykonany
Onkyo- strasznie drogie, a dobre raczej tylko dwa najwyższe modele czyli INTEGRA
Pionier- strasznie dużo bajerów (ale niektórzy to lubią)
HarmnKardon – moim zdaniem trochę przereklamowany, nie wszystko co „ amerikańskije jest dobre”
Yamacha- trochę ma ostrą górę
Wracając do kompletu Amplituner + Visaton, znajomy złożył kino domowe. Pionier vsx-1015s i kolumny na 130s i nawet fajnie się to zgrywa.
To jest tylko moje zdanie i mogę się mylić
Z góry przepraszam za ewentualne błędy gram i ort.
Polecam go na allegro mozna zakupic od 739zł >>>wzwyz
Skomentuj
-
PIONEER VSX-916 to calkiem porzadny amoplituner. godny polecenia z uwagi na jego funkcjonalnosc.
moge ci polecic yamahe rxv440 - brzmi super jak na amplituner, duzo funkcji, no i 6.1. na allegro dostaniesz za ok 800 zł. w jakims numere Audio z 2003r jest jego test.
godny uwagi jest tez onkyo cośtam 503, kupilem niedawno i jestem zadowolony. gra ladnie, no i ma duzo funkcji oraz jest 7.1.
lecz tak czy siak do stereo bede chyba uzywal oddzielnego wzmaka (marantz pm750dc). jak dotychczas to wedlug mnie najlepiej brzmiacy wzmak stereo. no i ta moc 200W/4r na kanal
Skomentuj
Skomentuj