Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem ze wzmacniaczem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem ze wzmacniaczem

pomocy!!! mam wzmacniacz samochodowy GMSa, podczas wypadku pękła płyta wzmaka. długie godziny spędziłem na składaniu go do kupy i udało się, działa! ...no prawie działa. na prawym kanale oprócz sygnału jest stałe napięcie 9V. nie mogę wytropić skąd, wszystkie pęknięte ścieżki polutowałem i sprawdziłem ze sto razy. wzmaka muszę połączyć w mostek bo mam spory subik do napędzenia a to stałe napięcie pieprzy wszystko bo subik gra ale ma ciągle wypchniętą membranę? moje pytanie do zorientowanych: czego to może być przyczyną? osoby znające ogólną zasadę działania wzmaków może wiedzą skąd na wyjście może dostać się stałe napięcie. a może jest jakiś sposób na odcięcie przed subem tego stałego napięcia i puszczennie samego sygnału. z góry dzięki za odpowiedzi (o ile takowe się pojawią) pozdrawiam

my, jako forum okultystyczne mówimy: połączyliśmy się duchowo z istotą GMSa i odkryliśmy, że kryje się w nim niepokój, pomiędzy ścieszkami jest malutkie zwarcie cyną, dwa elementy są przegrzane, a 5 wogóle nie działa. :(
    to go martwi...
    mówi, że te 9V na wyjściu jest tylko sygnałem, ostrzeżeniem...
    możesz to zignorować, dać szeregowo z głośnikiem duży kondensator, z 10000uF, żeby nie wypychało i być może paliło głośników, ale GMS nie będzie przez to lepiej się czuł...
    i nadejdzie chwila, że okaże swoje niezadowolenie...

Skomentuj

Czaruję...
    X