Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piec Gitarowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Piec Gitarowy

Więc tak poczytałem co nieco na tremolo.elektroda.net i umyśliłem sobie to tak.
    Że wzmacniacza dam Tweed Fender Deluxe lub Tweed Fender 100W. Nie jestem do końca pewien, ale nie wiem co z przed wzmacniaczem i głośnikiem ? Proszę mi też wytłumaczyć jak mam to wszystko poskładać i jakby dało się zarzućcie od razu projektami płytek, bo ja robić jak na razie nie umiem :)

[ Dodano: 2006-12-31, 23:39 ]
    Sorry, za double posting, ale chciałem dodać, że przed wzmak to prawdopodobnie chciałbym dać ten z Valvestate Model 8080.

moze i jestem jeszcze pod wplywem.... ale ni cho$&*#@ nie rozumiem czego chcesz??

Skomentuj

W jaki sposób mam to złożyć. Jaki głośnik dobrać? Jakie modele lamp wrzucić do wzmaka i przedwzmaka? Poprosiłbym też o jakiś projekty płytek dla nich najlepiej w jakimś .jpg - ma linucha więc bez progsów pod wina.

Skomentuj

Napisz od początku co chcesz zrobić, co wiesz czego nie wiesz, bo twój post jest strasznie chaotyczny.

Skoro nie bardzo sie czujesz w konstrukcjach to sklonuj jakiś gotowy piec, schematy masz na stronie fendera, ale jak narazie przytoczyłeś 3 różne przykłady wzmacniaczy i w końcu nikt nie wie co ty chcesz zmontować. najpierw zdecyduj co chesz zrobić, wtedy na pewno laqtwiec ci będzie pomóc.

Skomentuj

Chce zbudować jakiegoś klona lampowego Fendera o mocy 100 W. I nie wiem jak to kupy poskładać?

Skomentuj

no teraz jasno sie wyslowiles, tylko ze i tak nie jestem w stanie pomoc :razz:

Skomentuj

No dobra, to tak:
              http://tremolo.elektroda.net/tematyk...er.gif#schemat
              To plus to
              http://tremolo.elektroda.net/tematyk...er.gif#schemat

I nawiasem mówiąc ma ktoś pojęcie o robieniu Humbuckerów?

Skomentuj

Czaruję...
              X