Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2-kanałowy wzmacniacz i skrzynia basowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2-kanałowy wzmacniacz i skrzynia basowa

Mam 2-kanałowy wzmacniacz 400w ,który ciągnie 2 głosniki 270w + gwizdki (na zwrotnicy z dwoma wyjsciami) i skrzynie basowa 700w (podpieta pod plus z jednego kanału i minus z drugiego).Moim problemem jest to,że skrzynia gra za cicho w porownaniu do głośników (a jak rozkręcam radio czy wzmacniacz to głośniki nie wyrabiają).Stąd moje pytanie - czy da się jakoś podłączyć skrzynię ,żeby dało się regulować jej poziom głośności oddzielnie od głośników.Z góry dzięki z odpowiedzi.

zrob aktywny tube, dopasuj efektywnosc zestawu, ale najpierw troche poczytaj, i spodziewaj sie ze moce podawane przez Ciebie userzy na forum podziela przynajmniej przez cztery...
    podpieta pod plus z jednego kanału i minus z drugiego
    i tak gra tylko z jednego kanału, minus mogles wziac nawet z masy...
    pozdro

Skomentuj

mogę dokupić drugi wzmacniacz,tyle że nie wiem gdzie go podłącze - moje radio ma wyjście na jeden wzmacniacz.

Skomentuj

Zdaje mi się że można by znaleść inne rozwiązanie. Wzmacniacza nie da się zmostkować?? Podaj mi firme i możliwie model głośników 270watowych. Powiedz tez ile wat ma głośnik w skrzyni.

Skomentuj

Uwazaj z tym laczeniem kanalow na tubie bo jesli sa na innympotencjale "nimusy"niz masa to psssss.Zreszta dziwne podlaczenie.Jesli wezmiesz z obu plusy to tez kicha bo zrobi sie uklad roznicowy.

Skomentuj

Czaruję...
          X