Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez pegelmesser
    Dorabianie ideologi do scalaka za 10zł moim zdaniem to lekka pzresada, ale jak sie uda komus 10 letniego Daewoo sprzedac za 30tys zł to gratuluje sprzedajacemu.
    a po ile chairmany chodzą ?:P

Skomentuj

uniamp doskonale nadaje się do napędu suba,dziwne,że Irek nie poleca(byc moze skromnosc twórcy)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
        a po ile chairmany chodzą ?:P
        Nie wiem, ale Daewoo ledwo Tico...
        [wygasnie]

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila
          dodam jeszcze że bzdurą było by to w momencie kiedy kupujesz zestaw składasz go i po odpaleniu go czujesz tylko rozczarowanie
          To akurat prawda i wiekszosc amatorow po uruchomieniu swojego pierwszego wzmacniacza przezywa rozczarowanie bo uklad albo nie dziala albo szumi albo sie grzeje czy wzbudza a jak ma sie szczescie to dziala i wtedy kazdy sie cieszy jak male dziecko. Ja sie kiedys tez tak cieszylem jak zrobilem pierwszy swoj wzmacniacz tranzystorowy bo koncowki scalone mialy co najwyzej 10W.

Zamieszczone przez maxdila
          ednak każdy kto ma układ u siebie w domu jest w stanie subiektywnie określić jakie ma walory a jakie wady
          oczywiście jest to uzależnione od konfiguracji i oczekiwań kupującego
          Kazdy to moze sie cieszyc ze cos uruchomil ale nie kazdy uslyszy roznice a nawet jak ja uslyszy to nie zawsze potrafi stwierdzic co jest lepsze. Scalone koncowki mocy stosuje sie tylko w niskiej klasy sprzecie grajacym pokroju mini wiez. Co lepiej gra LM3886 w wiezy czy zlozony samodzielnie?

Zamieszczone przez zbyszek
          uniamp doskonale nadaje się do napędu suba,dziwne,że Irek nie poleca(byc moze skromnosc twórcy)
          Kazdy wzmacniacz nadaje sie do suba ja akurat robie specjalne wzmacniacze do subwoferow i do tego celu mam lepiej dopasowana aplikacje na n-mosfetach. Kazdy moze wykozystac swoj wzmacniacz w dowolnym celu. Pewna firma wzmacniacze ADS-u wykozystuje jako zasilanie do przetwornikow chyba piezo.

Skomentuj

uniamp doskonale nadaje się do napędu suba,dziwne,że Irek nie poleca
            bo ma inny uklad do tego

Skomentuj

Irku,sama nazwa juz cos sugeruje i dziwie sie,ze jeszcze nie ma wersji do suba (zmostkowanej czy tez jeden kanał najlepiej jedno i drugie).Bardziej by spopularyzowało konstrukcje

[ Dodano: 2009-04-12, 21:13 ]
              Zamieszczone przez dolphin123
              bo ma inny uklad do tego
              juz leciwy i cos nowego na pewno nie zaszkodzi a i bedzie wiekszy wybór :wink:

Skomentuj

juz leciwy i cos nowego na pewno nie zaszkodzi a i bedzie wiekszy wybór :wink:
                znaczy sie wiekszy metlik w glowie ktory lepszy.. tak metliku nie ma

Skomentuj

Na pewno lepszym rozwiązaniem od scalaka będzie hybryda np STK4048-4050 można kupić w miarę przyzwoitą podróbkę.
                  Sam przez jakiś czas używałem stk4048 do napędu suba na bsw124II. Zasilanie coś koło
                  +-50V w spoczynku i dawało rade na 4R.
                  Skomplikowanie całości nie jest duże a efekt bardzo przyzwoity. Podróbki które miałem miały strukturę tranzystorów końcowych 5x5mm , bardzo duże struktury jak na podróbki
                  Około150W/4R da się uzyskać.

Skomentuj

Czaruję...
                  X