Cześć mam pytanko powie mi ktos jaki najlepsze trafo do TDA7250 i jakie jkondy tam wlanąć. Będe wdzięczny.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zasilacz
Collapse
X
-
to jest jak gospodarka: "skomlikowana forma zależności, zależysz od niej niezależnie czy ci na tym zależy czy nie" tralalalala radioZet :)
Wszystko zalerzy od tranzystorów ,a więc wszystko zalerzy od mocy jaka wytrzymają przy czystej sinuśce:)
oj bredze...
powiedz jakie bedziesz miał tranzystory,ale na ogół tak do mocy 2x 100W<niech będzie peak> styknie trafko 2x24AC lub podobne troszke wyższe bo niższe nie, a moc 250W,pojemności phi phi po 10-15kawałków na stronke i troszke to może pogra,ale uważaj bo mało jest tych którym to działa HEHE <ważny jest warystor na pierwotnym trafa>
-
wiesz u mnie ten wzmacniacz juz rok śmiga, a przeżył nawet zwarcie na elektrolicie od ujemnej połówki zasilania bo był na pajaka poskładany i spadał z szafki :))
Chyba nikt więcej o tym7250 nie napisze bo albo mu sie zjarało albo nie tykał tego scalaka!!
ja sie nie zastanawiałem<7250 Vs 7294> bo skoro każdemu sie to jarło a 94 mi się przejadło to musiałem spróbowac czegos inego . Ja z kolei zjarałem dwie sztuki 7294 bo miałem 7294S które na standardowej płytce 2150 z avt wybuchają Hehe
Skomentuj
Skomentuj