Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zasilacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zasilacz

Cześć mam pytanko powie mi ktos jaki najlepsze trafo do TDA7250 i jakie jkondy tam wlanąć. Będe wdzięczny.

to jest jak gospodarka: "skomlikowana forma zależności, zależysz od niej niezależnie czy ci na tym zależy czy nie" tralalalala radioZet :)

Wszystko zalerzy od tranzystorów ,a więc wszystko zalerzy od mocy jaka wytrzymają przy czystej sinuśce:)

oj bredze...
    powiedz jakie bedziesz miał tranzystory,ale na ogół tak do mocy 2x 100W<niech będzie peak> styknie trafko 2x24AC lub podobne troszke wyższe bo niższe nie, a moc 250W,pojemności phi phi po 10-15kawałków na stronke i troszke to może pogra,ale uważaj bo mało jest tych którym to działa HEHE <ważny jest warystor na pierwotnym trafa>

Skomentuj

To mówisz że lepiej tego wzmachola nie robić bo mam taki wybór albo na TDA7250 albo 2*TDA7294. Nom możę jeszcze ktos majakies spostrzeżenia. Dzięki!!!!!!

Skomentuj

wiesz u mnie ten wzmacniacz juz rok śmiga, a przeżył nawet zwarcie na elektrolicie od ujemnej połówki zasilania bo był na pajaka poskładany i spadał z szafki :))

Chyba nikt więcej o tym7250 nie napisze bo albo mu sie zjarało albo nie tykał tego scalaka!!

ja sie nie zastanawiałem<7250 Vs 7294> bo skoro każdemu sie to jarło a 94 mi się przejadło to musiałem spróbowac czegos inego . Ja z kolei zjarałem dwie sztuki 7294 bo miałem 7294S które na standardowej płytce 2150 z avt wybuchają Hehe

Skomentuj

Czaruję...
        X