Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z filtrem AVT 1281

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z filtrem AVT 1281

Witam
    Mam problem z filtrem AVT 1281
    Meczy mnie nieustanny glosny przydzwiek dobiegajacy z glosnika po podlaczeniu
    w/w ukladu. Czy podawany jest sygnal wejsciowy czy tez nie systuacja jest taka sama.
    Odlaczenie ukladu lub tez wyjecie wzmacniacza operacyjnego calkowicie likwiduje to zjawisko tak wiec wykluczam wine wzmacniacza.
    Uklad zasilany jest z oddzielnego trafa, zasilanie jest w porzadku, rezystory R1, R2 roznie od 22 k do 100k, kondensatory w zasilaniu - przed mostkiem 1000u -Panasonic FC, za mostkiem 120u Pnanasonic FC. Rezystory metalizowane 1%. Kable polaczeniowe do potencjometrow oraz wejsciowe od dlugich do najkrotszych, na zdjeciu potencometr od odciecia podlaczony jak widac ale zastosowanie kabli ekranowanych tez nic nie daje. WO: LM 358, NE 5532 ciagle to samo. W sumie nie jest to jedyna wada tego ukladu gdyz przez glosnik slychac wokal ktory wcale nie jest strasznie niski Ale po kolei. Macie jakies rady? Doswiadczenia z tym filtrem? A moze pomysl na jakis inny.
    Uklad ten jest tu opisany na stronie glownej wiec na pewno jest sprawdzony i dzialajacy wiec musze gdzies cos robic nie tak.
    Zdjecia ze szczegolami ponizej

PS niech mi ktos powie jak wkleic tu zdjecie??

Z gory dzieki za pomoc

1

2

Czaruję...
X