Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz domowy 2x25 W zasilany zasilaczem ATX 230W

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz domowy 2x25 W zasilany zasilaczem ATX 230W

Wiatm. mam nastepujace pytanie.Czy jest sens wogole robienia takiego "czegos" mianowice http://allegro.pl/item191547083_wzma...zna_cena_.html
    zasilane wzmacniaczem AT 230W 12V 9A?? A jesli juz to jaka moc moze miec ten wzmacniacz przy zasialniu 12V??

2 x 15w przy 4R i to wszystko...

Czy jest sens ? Jeśli masz stary zasilacz pc z którym nie masz co zrobić to możesz sobie coś takiego z nudów zrobić...
    Wypadałoby też wyjąć zasilacz z "opakowania" i postarać się zrobić mu w pełni pasywne chłodzenie bo inaczej to straszna lipa...

Skomentuj

ja zrobilem taki wzmacniacz do kompa z kitu (chyba nowy elektronik) i nawet jakos to gralo. jezeli masz male glosniczki ktore beda uzywane np z komputerem to dobry wybor a przedewszystkim najtanszy wzmacniacz.
      tylko lepiej kup sobie sam elementy bo to wyjdzie max 20zl (radiator np od spalonego zasilacza)

Skomentuj

poti, odezwij sie na GG ,mam tda 2052 x2 z zasilaczem i radiatorem itp TANIO.

[ Dodano: 2007-05-06, 20:22 ]
        eeeee jak to ma zasilac ATX skoro koles pisze ze to wymaga +- 16 v a w zasilce jest + i masa? :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
          jak to ma zasilac ATX skoro koles pisze ze to wymaga +- 16 v a w zasilce jest + i masa?
          a gdzi tak pisze?? bo ja tam widze samochodawa koncowke

Skomentuj

no napisal + - 16 v...

w dodatku jest wejscie na 3 kable od zasilania...

Skomentuj

-zakres zasilania od 6 do 16V (stałe "+","-")

-max. pobór prądu przy napięciu 16V dochodzi do 4-5A, przy 12V do 2A
              to "(stałe "+","-")" to po prostu + i 0 imho...
              Widać że siedzi tam zwykly samochodowy BTL.
              Zamieszczone przez Tasior
              w dodatku jest wejscie na 3 kable od zasilania...
              bo 3 to rem.
              -posiada wejście „mode” sterujące pracą wzmacniacza (po pojawieniu się napięcia na tym wejściu w zakresie 9-16V wzmacnaicz uruchamia się)

Skomentuj

w CA sprzedaja je jako wzmaki do aut :)

Skomentuj

Czaruję...
                X