Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[POMOC] Wzmacniasz symetryczny

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[POMOC] Wzmacniasz symetryczny

Mam transformator 2x24 + 18V 200W i chce do niego zrobić zasilacz symetryczny powieważ mam zamiar zrobić wzmacniacz na 2x TDA7294. jakie elementy to niego wykorzystać (diody do mostka gretza i kondory) chodzi o wartości. Jesli 2x24V wykorzystam na TDA to do tych 18V który bym wykorzystał np. do przedwzmacniacza to musze robić drugi mostek??

ps. czy ten schemat będzie dobry?

Mostek prostowniczy 20A kondensatory absolutne minimum to 4700 uF a do tych 18V trzeba juz drugi mostek

Skomentuj

ps. czy ten schemat będzie dobry?
      jest ok.

A jakiego preampa chcesz zrobić ?

Skomentuj

takero, najpierw mi wytłumacz na czym polega różnica pomiędzy preamp'em, a symasym'em. Szukam po prostu taniej konstrukcji wzmacniacza który ma napędzać 2 kolumny 2x stx 17-80-4 SC i 10-200-4 PJ. Co do mostka myslałem dać 25A. Może ktos dać konkretny schemat?

Skomentuj

Preamp to chyba przedwzmacniacz :mrgreen:

Skomentuj

poti89, jeśli tak jest to chę zbudowac symasyma (bo to chyba wzmacniacz mocy :mrgreen: ) a co do przedwzmacniacza to mam później w planach zrobic coś małego i umieścic do w nic (cosć co tylko weteguluje tony niskie, wysokie, balans ewentualnie loud)

Skomentuj

Poprzegladaj symasymy innych np ZIBI'ego, ESH'a czy JQ a moze wybierzesz cos dla siebie :razz:

Skomentuj

Dobra, widzę że nie ma chętnych, a poti89 wie jeszcze mniej ode mnie :razz: . MOże na elce mi pomogą.Temat do zamknięcia

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                  takero, najpierw mi wytłumacz na czym polega różnica pomiędzy preamp'em, a symasym'em.
                  preamp to inaczej przedwzmacniacz ;]
                  Szukam po prostu taniej konstrukcji wzmacniacza który ma napędzać 2 kolumny 2x stx 17-80-4 SC i 10-200-4 PJ.
                  żal symasyma do tak kijowych kolumn, ale kolumny można zawsze zmienić ;]
                  Co do mostka myslałem dać 25A. Może ktos dać konkretny schemat?
                  Schemat pod konkretny mostek ?
                  Dobra, widzę że nie ma chętnych, a poti89 wie jeszcze mniej ode mnie :razz: . MOże na elce mi pomogą.Temat do zamknięcia
                  Chętnych do czego ? Do podania schematu filtra ?
                  http://diyaudio.pl/search.php
                  pytanie zadawane 100x conajmniej.

Skomentuj

Czaruję...
                  X