Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zakłócenia ze wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zakłócenia ze wzmacniacza

Halo mam problem ze wzmacniaczem, a mianowicie jednostajne szumy i trzaski wydobywające się z kolumn wtedy tylko, gdy dam trochę więcej mocy(im głośniej tym głośniejsze zakłócenia) wzmacniacz niby działa dobrze, ale te trzaski doprowzdzaja mnie do szewskiej pasji. Może ktoś wie co się dzieje, czy jakaś część się zużyła czy coś?
    Wzmacniacz to stare pudlo "ZDZ RZESZÓW MIKSER WZMACNIACZ STEREO MWS 202"
    Swoją drogą może ktoś ma o nim jakieś informacje, bo ja szukałem, ale nic nie znalazłem
    Z góry dzięki za pomoc.

a sprawdzales polaczenia?? mozliwe ze masz kiepskie kable... a w ostatecznosci mozesz sprawdzic potencjometry

Skomentuj

kable i zlaczki sprawdzilem i sa wporzadku. Nie wydaje mi sie zeby były to potencjometry wiem jak zachowuja sie zepsute potencjometry. wszystko wzkazuje ze to chodzi o sam wzmacniacz.

Skomentuj

Moze sucho juz maja elektrolity i napiecie na koncowce za mocno siada,trafo sie nasyca nie ma czym wygladzac i dostajesz jakies modulacje w zasilaniu.Jezeli mozesz to sprawdz jak bardzo napiecie przysiada.Kolejna sprawa to kwestja przedwzmacniacza,moze on zaczyna siac jakies smiecie, nie wiemy jeszcze jak u ciebie wyglada droga od zrodla sygnalu do glosnikow.

Mikser moze miec wytarte fadery , elektrolity po raz kolejny w filtrze,albo cos ci przywiera i konczy sie wydajnosc prądowa.

Skomentuj

Czaruję...
        X