Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

inwerter fazy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

inwerter fazy

Siema.
    1. Wiecie może czy istnieje coś takiego jak program odwracający faze o 180* ? Wiecie: odpalam to na kompie, mostkuje kanały. Tak jak w przypadku urządzenia dodawanego przed wzmacniaczem.
    2. Posiadacie może schemat, albo wiecie jak zrobić inwerter zasilany 63v? Widziałem schemat na 12v, ale potrzebuje coś na 63v :P
    3. Jeśli nie macie schematu, to może powiecie mi jak zmniejszyć napięcie z 63 na 12v?

jezeli to cos co jest zasilane z 12V pobiera kilka mA to mozesz to zrobic zwyklym rezystorem, R=U/I :) tak do 16-17V a pozniej stabilizator 7812

Skomentuj

albo inaczej, bo znalazłem inną konstrukcje. Jak zejść w zasilaniu symetrycznym do 50v? konkretniej chodzi mi o tą konstrukcje http://www.altron.com.pl/cgibin/shop...z&sid=07e07f9a
      aha i istnieje jakiś program odwracający faze? pewnie nie ale wole się zapytać ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez GeTaS
        1. Wiecie może czy istnieje coś takiego jak program odwracający faze o 180* ? Wiecie: odpalam to na kompie, mostkuje kanały. Tak jak w przypadku urządzenia dodawanego przed wzmacniaczem.
        kX-y , ale tylko jeśli masz dźwiękówke SB live.
        Zamieszczone przez GeTaS
        2. Posiadacie może schemat, albo wiecie jak zrobić inwerter zasilany 63v? Widziałem schemat na 12v, ale potrzebuje coś na 63v
        obniż napięcie, wpierw rezami np, a potem jakiegoś stabilizatora daj. Nie ma opampów na 63v.

Skomentuj

no ok. wszystko ładnie pięknie, ale jaka wartość tego rezystora?? Jestem cienki z elektroniki(jestem informatykiem na II roku ) ;]
          ile taka karta może kosztować?

Skomentuj

Zamieszczone przez GeTaS
            ile taka karta może kosztować?
            www.allegro.pl , od około 30zł.

no ok. wszystko ładnie pięknie, ale jaka wartość tego rezystora?? Jestem cienki z elektroniki(jestem informatykiem na II roku ) ;]
            Na infie macie fizykę , więc kiedyś np prawo ohma musiało być ;]

Skomentuj

hoho bylo... w gimnazjum chyba 1 klasa :PP zapomniało się troche :evil:
              kurde żebym wiedział, że teraz to będzie przydatne .... poszedł bym na elektronika :grin:

Skomentuj

tak wogóle to jeśli chodzi o elektroniczne problemy polecam :
                www.wikipedia.pl
                www.google.pl
                www.elektroda.net - tam przerobili już wszystkie możliwe problemy setki razy :)

Skomentuj

no ładnie, leniwa młodzież nam rośnie .
                  a tak na serio to czy może być jakiś prostszy układ jak dzielnik napięcia? przecież to można ze zwykłej proporcji wyliczyć. to nawet nie jest fizyka tylko matematyka, a ta na informatyce powinna być chyba maglowana non stop.

Skomentuj

wiesz co mamy na informatyce? pascala, office'a i inne pierdoły :P Nic takiego jak dzielniki napięcia nie mieliśmy

Skomentuj

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzielnik_napi%C4%99cia

bardziej tego wytlumaczyc sie juz nie da :P

Skomentuj

Czaruję...
                      X