Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podłaczenie kompresora/limitera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

podłaczenie kompresora/limitera

witam. mam drobny problem. poniewaz moj mikser (posiadajacy port "main insert`s" pod ktory podlaczalem kompresor) sie niestety popsul, a w zastepstwie mam dostac podobny, ale takiego wyjścia nie ma. Stad moje pytanie czy mogę podlaczyc kompresor na wyjsciu z miksera i pozniej z kompresora puscic sygnal na koncowke?? Nigdy tak nie robiłem zawsze stawialem kompresor na wejsciu a nie wyjsciu dlatego pytam :)

A co to ma wspólnego z elektroniką? Z tego co wiem to normalnie się robi tak że sygnał leci do miksera czy konsolety potem wychodzi na jakieś różne limitery, bramki szumów i różnego typu ustrojstwa i potem wraca znowu do mixera/konsolety (taka pętla która kształtuje dźwięk) i dopiero na koncówki. Więc wydaje mi się że to taki średni pomysł ale głowy za to nie dam :) A nie będziesz miał możliwości zrobić testów jak to wygląda dźwiękowo jak tak podłączysz?

Skomentuj

1. temat z tutejszych dzialow chyba najblizszy elektronice, a jak nie to niech ktos przesunie
      2. powinno tak byc jak mowisz, za posrednictwem wlasnie portow insert, ktore sa przed tlumikami i eq miksera
      3.jak bym mogl sprawdzic to bym nie pytal, a ze nie mam to pytam jak to zrobic w momencie kiedy mikser nie portow (rozrywanych) insert

Skomentuj

Czaruję...
      X