Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica arn150 +gdwk(4ohm)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica arn150 +gdwk(4ohm)

Potrzebuje pomocy przy projekcie zwrotnicy do ARN-150-05/8 i GDWK-10-200-PJ(4ohm).
    niestety nigdzie nie mogę znaleźć gotowego projektu do takiej konfiguracji głośników.
    Za wszelką pomoc z góry dziekuje

obawiam sie ze takiej zwrotnicy jeszcze niema.
    moze poprosimy tutaj irkao pomoc
    Irku, znalazlbys odrobine czasu zeby pobawic sie takim zestawem?? bylaby to dobra i bardzo tania propozycja
    skrzynki moge podeslac bo mam akurat takie przygotowane

Skomentuj

Przyłączam sie do prośby

Skomentuj

Gdyby Irek chciał pomóc byłbym bardzo wdzięczny.

Skomentuj

A nie lepsze by były 4 ohmowe ARN-y? A wogóle to mam jakąś w swoich zbiorach do ARN 150 8ohm tylko że 03 i stx pj (nie ręcze którego) Wogóle to znalazłem ją gdzieś kiedyś a teraz nie moge znowu tego znaleźć... I nie wiem jakie wartości rezystorów... Ale może jakoś się przyda, nie wiem...

Skomentuj

a dlaczego akurat PJ ma byc 4 ohm??

Skomentuj

4 ohm'owy ma całkiem niski Fs i wysoki spl, ogólnie po parametrach wyglšda ciekawiej niż wersja 8 ohm :)

Skomentuj

fs 860 czy 1000hz to zadna roznica typowy rozrzut to +-15% wiec miesci sie w tolerancji.
                A SPL jest wiekszy dla wersji 4omowej bo glosniki sa mierzone przy stalym napieciu 2,83V co dla 4om daje 2W. Gdyby pomiar byl dla stalej mocy to teoretycznie wersja 4omowa mialaby mniejsza efektywnosci o 1dB.

Skomentuj

Czyli nie warto bawić sie z wersja 4 ohm.
                  W takim razie może ktoś posiada sprawdzoną zwrotnice do wersji 8 ohm

Skomentuj

irek, a dalbys rade zaprojektowac zwrotnice do tego zestawu?? gotowe monitorki moge podeslac jak bedziesz mial troche wolnego...

Skomentuj

ja bym optowal za arn150 8ohm i pj obojetnie iloohmowa, poniewaz niedlugo znajomy prawdopodobnie bedzie skladal na arn-150-73/8 (potrzebne ekranowanie), a ma niewiele kasy wiec pj...

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                        (potrzebne ekranowanie),
                        no to PJ tez odpada. niech poszuka tonsila ekranowanego. teraz chodza po ok 30zl

Skomentuj

ee tam odapda, kupujesz magnes za 1zl i masz ekranowanie.... :P

Skomentuj

fakt :/. a jaki symbol maja tonsile ekranowane? arv raczej mu nie bede polecal bo jak dla mnie grala tragicznie (chociaz niektorym sie podoba)
                            takero: za 2zl

Skomentuj

Czaruję...
                            X