Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potrzebuje ukladu zabezpieczajacego wzmacniacz przed przeste

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potrzebuje ukladu zabezpieczajacego wzmacniacz przed przeste

A wiec zostalem wkrecony na mini impreze ktora mialbym naglasniac moimi kolumnami domowymi i do tego tuba ( na razie tylko jedna)
    Ze o tube sie nie boje to jednak chcialbym zeby po tej imprezie moje wysokotonowce w domowce dzialaly dalej i dlatego zwracam sie do Was z prosba o jakis uklad ktory nie pozwoli na przesterowanie wzmacniacza albo bedzie informowal np lampka ze cos jest nie tak.
    Kiedys czytalem ze nazywa sie to clipem ale to bylo dawno i nie pamietam, mam nadzieje ze pomozecie mi ochronic wysokotonowce i niskosredniaki??
    Pozdrawiam!!!

No tak to sie nazywa clip i jest standartem we wzmacniaczach estradowych...jednak jak coœ takiego zrealizować w domowym wzmaku...hmmm, ciężko powiedzieć. Może spróbuj po prostu wysokotonówki żarówkami zabezpieczyć?

Ps. Co to za tubka ?? ;>

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
      Ps. Co to za tubka ?? ;>
      Nie domyslasz sie ?? tuba na etsrade bez wysokotonowca na czeskim glosniku :razz:
      Wlasnie nie chce montowac zarowek bo dla mnie prosciej byloby dolozyc takie cos do wzmaka :mrgreen: a no i sie spytam czy ta zarowka dla wysokotonowca tro ma za zadanie sygnalizowanie przesteru czy ma sie spalic w przypadku podania wiekszej mocy na wysokiego??
      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Ma za zadanie i to i to :) Jeżeli żarówa sie œwieci tzn. że ktoœ dał wzmakowi po pupie i już wysokie nie mogš...a jeżeli wtedy coœ sie spali to właœnie żarówka a nie wysoki

Ps. Nadal nie wiem co za tuba :mrgreen:

Skomentuj

Trzeba się uczyć asertywności :twisted: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic112860.html może tu coś znajdziesz...

Skomentuj

Melislaw dzieki to ciekawe ale temat aktualny nadal.
            PS. shiver no jak nie wiesz!!! A tak wiele tych tub powstalo na diy??
            Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Yyyyyyy, sorry, zaćmienie jakieœ chwilowe miałem :mrgreen: Bo mi po głowie cišgle chodził bass-horn...heh, to w ogóle przy tubkach bedzie słychać Twoje kolumny :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                to w ogóle przy tubkach bedzie słychać Twoje kolumny
                E tam gadasz :razz: moje kolumny zaznaczaja to co jest w hornach slabe a wiec nizszy basik no i wysokie tony do braku ktorych jakos sie nie moge przyzwyczaic kurde :mad: Predzej sie przyzwyczailem sluchac bez niskiego basu niz bez wysokich :roll:
                Ale co ja tu bede zasmiecal prosze o schematy urzadzen chroniacych moje domowki.
                Aha a jak sie ta zarowke dobiera :mrgreen:
                Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Postaraj się jeszcze o dobre chłodzenie. Najprostszym sposobem jest otworzyć obudowę i postawić wiatrak domowy żeby wiało do środka Ale jakiś cooler też by nie zaszkodził :) Bo jak się przegrzeje to ci i clip nie pomoże :)

Skomentuj

ale mi nie chodzi o wzmaka tylko zeby zabezpieczyc kolumne!! Czytaj uwaznie a wzmak to je... go pies jak sie ujara to trudno :razz:
                    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Ja rozumiem ale wzmaki domowe właśnie nie wytrzymują długotrwałego obciążenia ale jak ci nie zależy to już twoja sprawa :) Gorzej jak się ujara w środku imprezy i co wtedy? Trzeba świecić oczami :P

Skomentuj

Tak ale to jest wzmak diy i juz nie raz pracowal na maxa ale nie z tymi kolumnami na ktorych mi zalezy a chwilowo ne mam innych. mam wielki radiator a wiec oddawanie ciepla ok chyba ze kostka tyle nie zdola oddac, ale to inna baja.
                        A wiec szukamy dalej.
                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

kup sobie TDA7293 ktore maja wyjscie CLIP, podlacz tam diode swiecaca i masz wzmaka z clipem. I zapewniam ze to najprostrze rozwiazanie.

Skomentuj

A czy ten TDA 7923 to coś takiego jak 7924 tylko z minimalnymi różnicami? Czy czymś jeszcze się różnią?

Skomentuj

różnice są ,ale czysto teoretyczne , clip detector to najważniejsza różnica.

Skomentuj

No tak ale to oznacza ze musze wzmaka realizowac na tda 7393 tak?? czy po prostu tego klipa sie jakos pozycza? :)
                                No i jak zawsze najwiecej tresci pomocnej przekazal Pan Irek dziekuje, a czy moglby Pan zerknac na link wyrzej i powiedziec czy ten uklad na wzm. operacyjnym by spelnil zadanie?
                                Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                                  ale to oznacza ze musze wzmaka realizowac na tda 7393 tak??
                                  tak

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                    dulin7 napisał/a:
                                    ale to oznacza ze musze wzmaka realizowac na tda 7393 tak??

tak
                                    Kurde no i to mi nie pasuje za bardzo ale chyba trzeba bedzie tak zrobic ,koszt niewielki a i bedzie jakis wzmacniaczyk do katowania go na malych imprezkach.
                                    Jednak szukamy dalej :wink:
                                    Pozdrawiam!!!

[ Dodano: 2007-12-28, 23:14 ]
                                    Panowie sylwester juz coraz blizej a ja nie mam clipa wiec moze pomoze ktos dobrac zarowke do wysokotonowca??
                                    Prosze
                                    Pozdrawiam!!!

[ Dodano: 2007-12-28, 23:17 ]
                                    up

Skomentuj

Czaruję...
                                    X