Witam. Mam taki problem. Mój sub. Amtech sub 10 przy cichym słuchaniu muzyki czy oglądaniu filmu potrafi sie sam wyłączyć. Czy jest jakiś sposób aby zwiększyć czułość automatycznego wyłącznika. Lub wyłączyć jego działanie. Dodam że nie jest to feler tego suba tylko ten typ tak ma. Jakby ktos podpowiedział jak sobie z tym poradzić bede wdzięczny. Pozdro
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Problem z subwooferem.
Collapse
X
-
Wylaczanie suba to normalne bo nie zawsze w filmie pojawia sie bas ktory bedzie podtrzymywal wlaczenie subwofera i tu nawet duza czulosc nie pomoze. Dlatego ja w swoich konstrukcjach mam specjalny wylacznik ukladu czuwania wlasnie do ogladania spokojnych filmow.
Gdybym znal uklad tego wzmaka to bym ci doradzil jak zainstalowac taki wlacznik.
Skomentuj
-
Nie wiem czy to pomoże. Kości jakie są na płytce to LM393P, TC4013BP, HCF4060BE,TL064CN i na spodzie przy toshibach C1237HA. Tu jest kilka fotek tego wzmacniacza foto1 foto2 foto3 foto4 foto5 foto6 foto7 foto8 foto9 foto10 foto11
Problem jest taki że nawet przy cichszym słuchaniu muzyki potrafi się wyłączyć, a włączyć od razu się też nie chce, dopiera jak dam amplituner głośniej. Najchętniej zamontowałbym jakiś właśnie dodatkowy wyłącznik do automatu wyłączającego.
Skomentuj
Skomentuj