Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odtwarzacz DVD a jakość dzwięku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Odtwarzacz DVD a jakość dzwięku

Ello. Mam srebrny wzmak pioniera i potrzebuję do niego odtwarzacz cd. Tylko jest jeden mały problem. Ciężko dostać srebrny z pilotem. Pozatym za te pieniądze można kupić DVD srebrne z pilotem pionieera jakieś mało zużyte. Mam pytanie czy jest jakaś różnica w dzwięku. Jak grają dvd. Mam dużo płyt w dobrej jakości i chciałbym aby grały tak jak na obecnym cd. Jednak ostatnio zbieram troche discopolo i tam jakość niepotrzebna. Nagrał bym sobie na dvd w mp3 i wejdzie mi multum piosenek. Co o tym uważącie??

Jeśli stawiać na jakość dźwięku, to tylko odtwarzacz CD.

Skomentuj

niekoniecznie, owszem gdy ktoś chce kupić jakąś mante z mp3, divx , xvid i wszystkimi tymi pierdołami to niestety nie poruszając nawet tematu jakości dźwięku szumy są nie z tej ziemi, ale wiem też że jeden z moich dvd - grundig cinio jakościa cd spokojnie dorównuje tanim yamaszkom, pionkom i w zasadzie wszystkiemu co jest wśród diyowców jest popularne...

Skomentuj

takero, nie chce mi sie wierzyc... jakiego dac'a masz w tym DVD? chyba ze tylko jako transport sluzy?:)

Skomentuj

mIKI, ja mam yamahe 795 i naprawde ladnie to gra dac z tego co pamietam burn and brown

Skomentuj

a jak to się ma z pioneerami?? Raczej kupił bym coś używanego nawet bez divixów. Moje typy to:
            http://allegro.pl/item312308465_supe...obry_stan.html
            http://allegro.pl/item314027024_pion...we_dv2650.html
            http://allegro.pl/item314336495_pion...x_mp3_wma.html
            http://allegro.pl/item314875969_dvd_...azja_bcm_.html
            http://allegro.pl/item313646878_pioneer_dv_2750_s.html to najbardziej mi pasi
            http://allegro.pl/item315364413_dvd_...ny_okazja.html oraz to.

Obecnie mam cd philips 610 ale dość ładnie śmiga. Czyta super itd

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
              takero, nie chce mi sie wierzyc... jakiego dac'a masz w tym DVD? chyba ze tylko jako transport sluzy?:)
              nie rozbierałem go nawet :)

Skomentuj

Kiedyś jak szukałem DVD to we wszystkich testach odradzali pionki z uwagi na brzmienie i wybrałem wtedy polecanego panasonica s-29, który faktycznie gra całkiem przyjemnie, napewno sporo lepiej od tanich philipsów i w sumie całkiem przyjemnie się go słucha, dodatkowo można go kupić za około 100-150zł i będzie dość nowy.

Skomentuj

A słuchał ktoś Bang&Olufsena ze starej serii?Jak dla mnie majstersztyk zarówno w wykonaniu jak i w brzmieniu.Poluję obecnie na takie cudo,grzecznościowo korzystam z napędu przyjaciela.Zajefajny.

Skomentuj

a wiec pozostaje mi czatowanie na cd pioneera srebrnego i dosc wysokiego modelu. Zobaczymy. A co dvd to naprawdę jest taka różnica w dzięku pomiędzy CD??

Skomentuj

Zamieszczone przez zbysiu
                      A co dvd to naprawdę jest taka różnica w dzięku pomiędzy CD??
                      sprzet jest robiony w innym celu wiec to jasne

Skomentuj

Zamieszczone przez zbysiu
                        A co dvd to naprawdę jest taka różnica w dzięku pomiędzy CD??
                        Szczegolnie chyba bas jest podbity niesamowicie, a w tych taiwanach to juz koniec :razz:
                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                          Szczegolnie chyba bas jest podbity niesamowicie,
                          co ? gdzie ? jak ?
                          Czemu dvd mają mieć podbity bas ?
                          Zamieszczone przez Pawel S.
                          sprzet jest robiony w innym celu wiec to jasne
                          tzn do jakiego ? nieme filmy oglądasz ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                            tzn do jakiego ? nieme filmy oglądasz ?
                            w filmie racze niepotrzebujesz tak dobrej jakosci dzwieku jak w sluchaniu muzyki. roznica napewno jakas jest...

Skomentuj

co ? gdzie ? jak ?
                              Czemu dvd mają mieć podbity bas ?
                              Np moje dvd dupiastej formy wiwa ma tak wywalony bas ze sluchac sie tego nie da :razz: Zadne regulacje nic takiego nie ma equalizera :neutral: Co z tego ze odtwaza wszystkie formaty jakie jej podam, wolalbym juz jakas firmowke bez bajerkow divix itp.
                              Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                w filmie racze niepotrzebujesz tak dobrej jakosci dzwieku jak w sluchaniu muzyki. roznica napewno jakas jest...
                                to tryb przypuszczający

Zamieszczone przez dulin7
                                Np moje dvd dupiastej formy wiwa ma tak wywalony bas ze sluchac sie tego nie da
                                to że masz kupiaste dvd nie oznacza że wszystkie takie są :)

Skomentuj

to że masz kupiaste dvd nie oznacza że wszystkie takie są
                                  Ale ja nie twierdze ze wszystkie napisalem przeciez ze szczegolnie w tych wynalazkach a taiwanu i oczywiscie potem tez napisalem ze wolalbym proste firmowe niz wlasnei takiego tajwana co lyka wszystko ale dzwiek to kupa :razz:
                                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

czytalem ze w wiekoszoci DVD na rynku jest jeden i ten sam przetwornik D/A wiec czy to manta czy philips gra dennie.
                                    mam belwooda - swego czasu zachwycali sie nim wszyscy jako DVD jest naprawde fajne... do muzyki kiszka.
                                    jak masz DVD zawsze mozesz zlozyc jakiegos lepszego zewnetrznego daca, albo kupic jakis tani stary CD z latwodostepnym laserem z wyjsciem coaxialnym i j/w
                                    ... albo kupic dobry CD, lekko stuningowac i tez cieszyc sie dziekiem.

Skomentuj

część faktycznie gra bardzo źle, ale nie wszystkie, a zabawa ze starym CD to już od szczęścia wiele zależy, nie tylko sam laser może być po niedługim czasie do wymiany, zresztą autor coś wspomniał o disco-polo, a na tym chyba nie odróżni się żadnego źródła więc proponowałbym markowe DVD mimo wszystko.

Skomentuj

Tak sie sklada ze wyszla pewna ciekawostka a mianowicie w hi-endowym odtwarzaczu cd Goldmund za ponad 20 tys zl sa bebechy z taniego pioneera dvd ( rowniez ktorys z tanich onkyo) za pareset zl :lol: wiecej na forum audiostereo.pl w temacie goldmund znajdz 5 szczegolow :mrgreen: tak wiec hi-end dla kazdego, zeby bylo ciekawiej to wspomniany Goldmund ma ograniczone wejscia i funkcje w stosunku do dawcy...wkoncu to hi-end...

[ Dodano: 2008-02-20, 00:12 ]
                                        http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=38972&p=1#k

[ Dodano: 2008-02-20, 00:31 ]
                                        dla spragnionych dalszych audiofilskich wrazen polecam odszukac na powyzszym forum temat o nazwie "audiofilska sieciowka z weza ogrodowego za 200$" :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X