Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stereo DIY... PLEH!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stereo DIY... PLEH!!

Panowie pomocy... Właśnie wy***ał mi się amplituner DD który niedawno kupiłem za kupę fory na allegro. Akurat teraz kiedy chciałem go sprzedać i wymienić na jedno konkretne stereo...

I co ja teraz mam zrobić... Już mi się znudziły wszelakie wzmaki z allegro srechnicsy i inne sroniery... Zastanawiałem się nad jakimś DIY ale czy jest ktoś kto teraz wykona coś w miare sensownego... poratujcie bom jest załamany :-(

Nie znam się na żadnych uniampach GC i symasymach....... a wszystko co na forum wyczytuje to dla mnie czarna magia w 98%. Jedyne co kumam to ile V trafo / ile Watt i Ohm...

PS: na tą chwilę podłączyłem moje stereo do holtona a altrona (ale rym) w mono.... i wiecie co ... O KUŹWA!! Scena w mono może nie szaleje jak i klarowność przekazu ale jak to zabujczo wysterowuje moje gdny na basie to masakra!! Żaden klocek z firmówek mi czegoś takiego jeszcze nie pokazał :-)

to jest urok DIY, za ta samą kasę zrobisz coś o wiele lepszego niz kupne.
    Jeżeli nie ma pojęcia o elektronice, to nie wiem jak chcesz zrobić sobie wzmacniacz :P

Skomentuj

jedyne wyjscie to irek i jego uniamp ale niestety brak czasu...

Skomentuj

O bosz... nie mam najmniejszego zamiaru samemu wykonywać żadnego wzmaka... to by była porażka na miarę ciernoobylla :-) Jedyne co to gotowy układ tylko do wpakowania w obudowę... Z tym jeszcze chyba sobie poradzę :-) Napisałem do irka ale nie zdziwię się jak mnie oleje przy takim nawale na jego głowie.... Kicha i już

Skomentuj

słuchaj na mam zamiar zrobic wzmac stereo na Tda7294 jak mi wyjdzie to moge zrobic dla ciebie... sam zaczynam z elektronikom i akustykom...

Skomentuj

hehe... tadek nie do sprzęu jaki chcem sem teraz składać.... :-)

Skomentuj

mi wystrarczy :wink: , tylko proponowałem...

Skomentuj

MormoN, a ile kasy chcesz wydac na wzmaka?

Skomentuj

Jak dobrze pójdzie i kolo odda mi kasior za ampli to pewnie jakies 400 z ewentualnym małym hakiem... Myślałem nad stereo na holtonach z altrona. Już jeden mam z którego irek zbudował mi zestaw do napędu suba... trafo 300VA 2x38v jak dobrze pamiętam... (kolumny mam na 8ohm więc w takim układzie zasilacza by spokojnie wyrobił) I właśnie się nad przebudową tego zastanawiałem. Tylko pudło nowe zrobić i znaleźć kogoś kto mi elektronike poskłada i odpali na gotowo a ja to zaaplikuje w skrzynie :-/

Skomentuj

To może kompletny UNIAmp z selektorem i trafem ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      To może kompletny UNIAmp z selektorem i trafem ? :)
                      Jak najbardziej z jeszcze bardziej miłą checią.... :p

Niestety jestem w kropce bo mam tylko wzmak do suba na holtonie :-/ Czekam na kasior od pewnego kolesia który strasznie się wymiguje od zwrotu kasy za uszkodzony ampli który mi sprzedał... Jak się nie dogada to trza będzie osobiście odebrać pieniążki bo telefony są widzę mało przekonywujące... :-/

Skomentuj

Czaruję...
                      X