Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki przedwzmacniacz do TDA7294?ITD.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki przedwzmacniacz do TDA7294?ITD.

Siema, szykuje sobie wzmaka, a dokladine to on sam juz jest. Potrzebuje jeszcze jakis przedwzmacniacz i bedzie to na 100% cyfrowy przedwzmak. Teraz powiedzcie mi na jakich kostkach i prockach? Najlepiej jakies stronki z opisem programowania. Nie wiem jeszcze jakie zastosowac trafo do mojego układu. Mam 2x Mostek TDA7294(jeden mostek na kanał, czyli 180W przy 4Ohm). Myslalem nad 2x30V 500Watt, no ale mam jeszcze w planach podlaczyc do tego trafka subika tez na tym Tadku. Z tego co sie dowiedzialem to uklady mostkowe nie powinny miec napiecia 30V, max 24V gdyz sie podobno grzeja. Pozdrawiam

jeśli masz zamiar dać jeszcze 1 mostek tda do 500W to za mało. po kiego wała ładujesz wyje mostków tda jak za tą kasę złożył byś holtona...

Skomentuj

z taką wiedzą to lepiej zacznij od poczytania jakieś literatury, a nie myśl o projektowaniu i programowaniu procków ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Pavloor
        jeden mostek na kanał, czyli 180W przy 4Ohm). Myslalem nad 2x30V
        :lol: dobre
        zacznij od czytania opisow KITow np od AVT. tam odrobine ci wyjasnia co, jak i z czym

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          jeden mostek na kanał, czyli 180W przy 4Ohm). Myslalem nad 2x30V
          :lol: dobre
          zacznij od czytania opisow KITow np od AVT. tam odrobine ci wyjasnia co, jak i z czym
          Ano bardzo dobre :mrgreen:
          Kolega-autor tematu przy odpalaniu tego zestawu w takiej konfiguracji powinien miec pod reka gasnice i okulary ochronne zalozone...

Skomentuj

Paweł właśnie ludzie naczytaja się opisow kitow z AVt i potem pier... że mostek TDA 7294 ma 400W:]

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
              i potem pier... że mostek TDA 7294 ma 400W:]
              a no zapomnialem ze trzeba umiec jeszcze wychwycic istotne informacje. w niektorych opisach fajnie jest wyjasniona zasada dzialania niektorych funkcji itp wiec mozna sie czegos nauczyc

Skomentuj

najciekawsze jest to ze te 400W to zdaje sie pisza w kicie na mostku TDA w AVT. A zaraz obok drukuja artykuly o pomiarach mocy o prawdzie i klamstwach.

Skomentuj

mostek wymaga minimum 8ohm :!:

Skomentuj

Zależy:)

Skomentuj

Takero przemyslalem sprawe i zmieniam koncepcje. Zaproponujcie mi jakis przedwzmak juz zwykly, bo mam malo kasy i potrzebny mi szybko jakis niezly. Programowanie nie jest takie trudne. Czytalem na wielu stronkach i jest wiele instrukcji. Niektóre latwe, niektore trudniejsze. Pozdrawiam
                      PS: Nie napisalem ze mostek ma 400W, bo to nie mozliwe. Mostek wyciagnie jakies 120 W przy 2 x 24 i 8Ohm?

Skomentuj

Pavloor, ale tutaj nie chodzi o to ze sobie nie poradzisz z cyfrowym... tym co przedstawiles pokazales ze niemasz pojecia o elektronice.
                        pod takim napieciem nawet mono TDA nie pociagnie 4ohm (no chyba ze sie mocno zgrzeje) a co dopiero w mostku.
                        co do preampa to polecam potencjometry ALPS. tylko ze taki potencjometr + sterowanie z AVT kosztowalo mnie tyle co cyfrowy przedwzmacniacz http://www.cyfronika.com.pl/kityne/ne0135-k.htm

Skomentuj

Zaproponujcie mi jakis przedwzmak juz zwykly, bo mam malo kasy i potrzebny mi szybko jakis niezly.
                          kup dobrego potka, alpsa z silnikiem i po sprawie.

Skomentuj

Czaruję...
                          X