Siema, szykuje sobie wzmaka, a dokladine to on sam juz jest. Potrzebuje jeszcze jakis przedwzmacniacz i bedzie to na 100% cyfrowy przedwzmak. Teraz powiedzcie mi na jakich kostkach i prockach? Najlepiej jakies stronki z opisem programowania. Nie wiem jeszcze jakie zastosowac trafo do mojego układu. Mam 2x Mostek TDA7294(jeden mostek na kanał, czyli 180W przy 4Ohm). Myslalem nad 2x30V 500Watt, no ale mam jeszcze w planach podlaczyc do tego trafka subika tez na tym Tadku. Z tego co sie dowiedzialem to uklady mostkowe nie powinny miec napiecia 30V, max 24V gdyz sie podobno grzeja. Pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki przedwzmacniacz do TDA7294?ITD.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S.Zamieszczone przez Pavloorjeden mostek na kanał, czyli 180W przy 4Ohm). Myslalem nad 2x30V
zacznij od czytania opisow KITow np od AVT. tam odrobine ci wyjasnia co, jak i z czym
Kolega-autor tematu przy odpalaniu tego zestawu w takiej konfiguracji powinien miec pod reka gasnice i okulary ochronne zalozone...
Skomentuj
-
Takero przemyslalem sprawe i zmieniam koncepcje. Zaproponujcie mi jakis przedwzmak juz zwykly, bo mam malo kasy i potrzebny mi szybko jakis niezly. Programowanie nie jest takie trudne. Czytalem na wielu stronkach i jest wiele instrukcji. Niektóre latwe, niektore trudniejsze. Pozdrawiam
PS: Nie napisalem ze mostek ma 400W, bo to nie mozliwe. Mostek wyciagnie jakies 120 W przy 2 x 24 i 8Ohm?
Skomentuj
-
Pavloor, ale tutaj nie chodzi o to ze sobie nie poradzisz z cyfrowym... tym co przedstawiles pokazales ze niemasz pojecia o elektronice.
pod takim napieciem nawet mono TDA nie pociagnie 4ohm (no chyba ze sie mocno zgrzeje) a co dopiero w mostku.
co do preampa to polecam potencjometry ALPS. tylko ze taki potencjometr + sterowanie z AVT kosztowalo mnie tyle co cyfrowy przedwzmacniacz http://www.cyfronika.com.pl/kityne/ne0135-k.htm
Skomentuj
Skomentuj