Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Technics EH790 eliminacja szumu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Technics EH790 eliminacja szumu

Witam. Sprawa dotyczy pozoimu szumów przy cichym odsłuchu z tej wieży. Wcześniej nie miałem tego problemu, bo sprzęt stał w innym pomieszczeniu, lecz po przeniesieniu do sypialni słucham z natury w nocy i przy niewielkiej głosności. Pytałem kilka osób na różnych forach oraz dzwoniłem do jednego z serwisów i odpowiedziano mi, że szumy powinny być na niewielkim, niesłyszalnym poziomie. Natomiast w moim przypadku szumi przy cichym odsłuchu, godzieś tak dla już od poziomu -66dB w dół (czyli coraz ciszej aż do -82dB włącznie). Były też opinie osób, które stwierdziły, że w tej wieży szumy są duże. Poziom szumów jest stały, niezależny od źródła sygnału, nie jest to raczej także wina procesoru dźwieku DSP. Podejrzewam, że szumieć może końcówka - jest na hybrydzie RSN311W64:
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...f13a343da9799b
    Jakie macie własne doświadczenia? Pytam, bo nie wiem, czy wieżę oddawać do naprawy, czy po prostu zaoszczędzić czas, pieniądze i dać sobie spokój, bo "ten typ tak ma".

Jestem pewien ze ten typ tak ma. I to nie koncowka szumi tylko cyfrowy regulator glosnosci. Czasami jak minimum skali to nieskonczonosc to wtedy szum potrafi zniknac a przy i kilkadziesiat sie pojawia i jest staly do maksymalnej glosnosci. Tak maja amplitunery i radia car-audio oraz inne urzadzenia posiadajace ten typ regulacji. Oczywiscie mowa o raczej kiepskim ukladzie regulatora.

Skomentuj

Irek, można coś poradzić? Masz rację, to nie może być końcówka, bo podłączyłem słuchawki i szumi tak samo.
      Pozatym dziękuję za szybka odpowiedź i pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
      X