Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stół/ stanowisko warsztatowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stół/ stanowisko warsztatowe

Cześć, niedługo czeka mnie aranżacja fragmentu garażu pod warsztat i szukam inspiracji jakiś praktycznych rozwiązań warsztatowych.
    Warsztat głownie pod obróbkę drewna, ewentualnie metalu.
    Potrzebuję zbudować stanowisko w rogu garażu i planuję tam dać stół w kształcie L, który na dole miałby szuflady na narzędzia/materiał/akcesoria.

Zarejestruj się forum http://didunderground.pl/
    Większość użytkowników (tych faktycznie doświadczonych) wyemigrowała z forum domidrewno, po tym jak administrator zaczął się dziwnie zachowywać i założyli własne.
    Generalnie jak zapytasz to dostaniesz odpowiedź. Jest chyba nawet temat o specjalistycznym stole stolarskim. Tak czy inaczej pamiętaj że ludzie, którzy tam są podchodzą z dużym dystansem do siebie ...no i generalnie forum jest prowadzone na dużym luzie

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
      Potrzebuję zbudować stanowisko w rogu garażu i planuję tam dać stół w kształcie L
      Pomyśl czy nie lepiej zrobić stół, do którego możesz podejść z każdej strony. Lub mobilny na kółkach.
      W rogu ściany to chyba nie najlepszy pomysł do takich zastosowań.

Skomentuj

Niedługo robię to samo. Niestety hydraulicy skopali połozenie rur w garażu więc mam problem z umieszczeniem zlewu. Docelowo stól miał być wylewany z betonu na plytach osb 25mm z wykonczeniem rantów z listew aluminiowych/ po połozeniu samych płyt zastanawiam się czy tak nie zostawić :). Dól z najtańszego zestawu szafek z obi + szafki z ikei i na calości blat po całej długości ściany.

Skomentuj

Jeżeli chodzi o inspiracje i pomysły do wykonywania tego typu aranżacji ( i nie tylko ) to polecam gorąco >PINTERES<

Wypisują odpowiednie hasła znajdziesz tonę ciekawych rozwiązań konstrukcyjno-adaptacyjnych. Ta strona to czysta skarbnica tego typu rzeczy - bo "googlując" na sucho znajdziesz niewielką cząstkę tego co tam jest...

Wklejam Ci linka do "workbench" ( znajdziesz narożne, składane, naścienne, na kółkach i jakie tylko chcesz... ) >LINK<

Skomentuj

Marios, stół mobilny będzie dodatkowo na chwilę obecną chce zagospodarować miejsca pod ścianą. Więc oprócz samego stołu jako takiego też będę chciał jakieś szafki, miejsca na narzędzia.
            Myślałem żeby postawić tam wiertarkę stołową i jakieś imadło zamocować.
            Żółwik, moja dziewczyna siedzi na pinterest i szuka rozwiązań ogródkowo-domowych. Nie pomyślałem żeby tam pogrzebać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
              Jeżeli chodzi o inspiracje i pomysły do wykonywania tego typu aranżacji ( i nie tylko ) to polecam gorąco >PINTERES<
              Ostatnio się w to wciągnąłem nieograniczona ilość inspiracji i pomysłów, które można przeglądać godzinami. Na dodatek w wielu kategoriach.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
              Marios, stół mobilny będzie dodatkowo na chwilę obecną chce zagospodarować miejsca pod ścianą
              A ile m2 ma to pomieszczenie?

Skomentuj

Fajny temat, też będę miał ten problem mam nadzieję za jakiś czas, będę miał do dyspozycji 50m2, niestety to nie tylko "stolarnia" lecz też ślusarka lekka.
                Obecnie użytkuje szopkę taty mojego i zrobiłem tablicę na narzędzia które później zabiorę do siebie.

Brakuje jeszcze dużo narzędzi, teraz mam dla siebie około 25m2 i wiem że to bardzo mało, obawiam się że 50m2 zginie równie szybko tym bardziej że to nie tylko stół warsztatowy tak jak tu pokazałem ale też maszyny. Chciałbym pomieszczenie do elektroniki-lutowania też zrobić ale to klitka 1x1.5 max bo jednak nie robię tego za często.

Skomentuj

Skomentuj

Czaruję...
                  X