• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

1100 zł za coś takiego

Reakcji
0
Kupiłem coś takiego za 1100 zł.

Słynne ARNy 4 szt w sekcji nisko; 1 w srednio i znana kopułka made in tonsil jako wysoki :)
BR z tyłu.
wysokie na 120cm głębokie na 45 cm szerokie na 20cm.
Mdf. Boki czarny mat, przód jak widac.
B. ładnie grają.

Co myślicie?

Załączniki

• 100_0067.jpg
    100_0067.jpg
    35.4 KB · Wyświetleń: 0
  • 100_0066.jpg
    100_0066.jpg
    33.3 KB · Wyświetleń: 0
Napisz coś więcej. Kto to robił ? Szczerze powiedziawszy to moim skromnym zdaniem przepłaciłeś ! A komu w góle przyszło do głowy robić taką dziwaczną kolumnę. Grać na pewno ładnie gra ale żeby aż 4 ARN'y ?! Myśle że daloby się taką kolumnę zrobić za 500 zł a nawet pewnie mniej. Chyba że kupiłeś 2 ? Ale nawet jak za 2 to myśle że troche przy drogo. Takie jest moje zdanie. Ale jak jesteś zadowolony to tylko to się liczy... !

przemko, myślę że dokonałes dobrego zakupu za rozsądną cene.Napisz jak to gra.Jakieś szczególy.
PZDR

w sumie to dobra konstrukcja, nie trzeba dawac mocnych tlumikow i efektywnosc oraz moc zestawu rosnie

8*arn =8*32zł=256zl
2*arp =2*35zł=70zł
2*gdwk10/80/x=2*54zł=108zł

razem za głosniki ok.440zł czyli cała reszta miałaby kosztować 660zł? przesada! pozatym nie jestem pewien czy to tak dobrze gra. przyznaje konstrukcja ciekawa.

zalezy jaka tam jest zwrotnica i jakie podziały... ale z dobra zwrotnica taki zestaw napewno dobrze zagra

Ej dziejok gdzie Ty po 32 zł ARN'y widziałeś ? Podaj namiary ! Klumna uważam że fajna ale jak za jedną to troche przesoliłeś. Jeżeli za dwie to Umberto masz racje ale zeby tyle za jedną ? Może to jakieś nieporozumienie ? Autor proszony o wyjaśnienia !

Pozdrawiam
Tomasz Budzynski

A ja mam takie pytanko. Czy jest sens budować takie "coś" ?
A czy jest sens dawac 6 słabszych brzmieniowo głosniczków do jednej obudowy i wydac tyle samo co na 2 głosniki bijace o kilka klas ten zestaw - Bo zestaw ten łaczy 2+ 2 głosniki ARN szeregowo + równolegle . Posiada 2 częstotliwości podziału ( a głosniki klasy 13cm).
Wydając te same pieniadze w innym zestawieniu dało by rade zastosować filtry I rzedu dla niskośrednio co daje b.Duze mozliwości w jakosci elementu ( cena za filtr tu za element) mozna by sie pokusić o zgodnośc fazową itd

hej
nie posądzajcie mnie ze kupilem jedna taka kolumne - po co mi jedna?
moze w tygodniu wrzuce jeszcze fotki ze szczegolami wykonczenia -naprawde fajne rozwiazanie zastosowane z boku -bardzo ciekawie sie prezentujące.

btw
zamienilem malucha za te kolumny :)
nie zaluje

co do szczegolow podzialu to nie wiem
przestrzeń -trójwymiarowa :) -extra
srednica jest wyrazista -sekcja dęta golców lub t love jest fantastyczna
basu w sam raz a moze nawet wiecej
moj su-a600mk2 sie dobrze spisuje razem z nimi

kto je robil? nie wiem odkupilem (zamienilem je od 2 właściciela -sa w bdb stanie) moze troche oslona przesiąknęla dymem papierosowym ale to sie wypierze :)

dołącze w tygodniu boki

kurde chcial bym to uslyszec, sosnowiec niedaleko mnie wsumie jak bym tam gdzies kiedys jechal to moze bym wpadl na odsluch, chodzilo mi po glowie takie cos tez ale z arn116

moim zdaniem jest to klon albo pierwowzór kolumn z diory. mniej wiecej tyle samo ANRów i kopółka Philipsa (jesli dobrze pamiętam). Diory mam okazje słuchać czesto (rodzinka) i w połączeniu z Yamaha grają świetnie.
Poza tym smukłe kupymny mają swietny wygląd.
Pozdrawiam

mi tez sie wydaje ze to solidna konstrukcja i nie ma co kombiowac....
...ladnie wyglada mi sie podoba :)

Powrót