• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

13cm do poloneza do 200zl

Reakcji
0
Witam
z gory przepraszam jezeli taki badz podobny temat byl juz poruszany ale niestety czas mnie pili i nie mam mozliwosci przeszukania forum ...

chodzi o to ze potrzebuje jakies sensowne 13 na przod do poloneza caro plus ...
problem w tym ze polonez jak to polonez ma strasznie malo miejsca w drzwiach wiec potrzeba "plytkich" glosnikow ...

oczywisice nie jest to bardzo sztywne kryterium lecz z gory glosniki typu boshman z potrojnym magnesem odpadaja :)

co byscie polecili ? wiem ze 200zl to niewielki budzet ale hiendu sie nie spodziewam
fajnie by bylo jakby byl to zestaw z wysokotonowkami i zwrotnica ...

za odpowiedzi i wszelkie sugestie z gory dziekuje i pozdrawiam
Maciek

poczekaj dozbieraj i kup te co napisalem... nie ma sensu wogole pakowac sie w coaxiale bo one nie graja... te alpinki nie wiem ale nie slyszalem zadnych opini o tym zestawie...

na forum byly opisywane ich starsi bracia 165 mm ale mysle ze 130mm tez beda dobre, maja ponoc niezlego kicka, dobra gore i mimo swojej nazwy oferuja jakosc xrazy lepsza bushmanow i innych lipek...

no tak tylko ze tapicerke drzwi trzeba by zniszczyc a tego bym chcial uniknac ..
niestety 130 to maks co tam sie zmiesci :(

a powiedzcie mi jeszcze czy takie glosniki wystarczy wsadzic w drzwi czy one tak samo jak domowe wymgaja jakiejs szczelnej obudowy ??

i jeszcze zauwalylem ze sa dwie wersje tych zestawow ... zwrotnica 6dB i 12dB - 100zl roznicy ...

warto doplacic do lepszej zwrotnicy ?? :P

Głosnik musisz przykręcic na jakimś dystansie najlepiej z mdf bo te z poloneza to do niczego sie nie nadają. Głośnik najlepiej jakby chodził w zamkniętej obudowie ale drzwi takie nie są i dlatego sie je wytłumia i glosniki daje sie na szczelnym dystansie dobrze przykręconym do drzwi i dopiero wtedy mozna sie cieszyc dobrymi dźwiękiem.

ok zdecydowalem sie jednak na te 165 PowerBass PB-CK6v.2 Chrome
macie moze jakies fajne rady odnosnie aplikacji ??
czy zrobic do nich jakies male obudowy ?? (jezeli tak to ile litrow? :) )
czy wystarczy wsadzic w drzwi wygluszyc je i bedzie dobrze ?? (jak to kolega Sphinx zaproponowal)
podkreslam ze jestem maksymalnie zielony jezeli chodzi o caraudio i zdaje sie na wasze doswiadczenie :)

koledze Michone bardzo serdecznie dziekuje za zasugerowanie tego zestawu :)

dzieki i pozdrawiam
maciek

wsadzić w drzwi na dystansie - obowiązkowo (będziesz musiał troszke blachy wyciąć), wytłumić drzwi matami, proponuje APP polskie i bardzo dobre, bardzo plastyczne pod ciepłem. I wtedy mozna sie cieszyc dobrym dzwiekiem bo inaczej szkoda tych glosnikow zeby sie marnowaly. Głośniki wybrales z tego co slyszalem bardzo chwalone, jakbym mial tyle kaski na nie to tez bym kupił. A tez jestem na kupnie, mialem miec mivoci i nic z tego nie wyszlo i chyba zdecyduje sie na sinuslive sl160.

no wiec to sa oryginalne glosniki Powerbase :)

[ Dodano: 2006-10-16, 00:23 ]
w sumie rzucilo mi sie to w oczy na poczatku, ale myslalem ze moze cos mi sie wczesneij pomylilo ze to sie pisze Powerbass :), no ale jednak nie mylilo mi sie nic :),

no wlasnie tak samo pomyslalem... :P ale po dokladnym przeczytaniu okazalo sie ze jednak powerbass jest ok a to cos innego ...
wsumie to wygladaja identycznie pudelko maja identyczne i wogole wszystko identyczne jak powerbass tyle ze powerbase, nawet czcionka na pudelku taka sama tyle ze roznica w jednej literce...

jak myslicie kupic to czy lepiej sie nie pakowac??

a tak wogle to macie moze jakiegos linka gdzie mozna kupic te glosniki ? chodzi o powerbass ...
gdzie nie szukam to nigdzie ich nie ma :(

Powrót