• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

2.5 drogi STX FX-300

Reakcji
0
Witam. Po przeczytaniu wielu opini na temat tych kolumn postanowiłem, że chcę je mieć. Głośniczki już dotarły, bardzo dobrze zapakowane. Obudowa będzie z płyty wiórowej 18mm+ podwójny front. Mam pytanie czy obudowa mniejsza o około 0.3l od oryginału ma jakieś znaczenie czy jest to pomijalne?

---------- Post dodany o 21:13 ---------- Poprzedni post o 20:49 ----------

Ostatnia edycja:
Martwisz się o 0,3l, a to że jest inna wysokotonówka to już Ciebie nie martwi?

Ups nie zwróciłem uwagi, że to T.STX.4.1.200.8.F.A.AL.x

---------- Post dodany o 21:45 ---------- Poprzedni post o 21:39 ----------

Czy woofery są prawidłowe?
STX.6,5.1,5.180.16.F.A.FC.X

A ja chciałem pokazać na forum już gotową konstrukcję, wtedy to by była wtopa, no i zmarnowane wysokotonówki.

0,3 L to nawet na pomiarach nie wyjdzie. Ta obudowa ma spory litraz wiec procentowo to jest pewnie mniej niz bylbys w stanie zmierzyc. Ten litraz to nie dogmat. olej to a kopulkami sie zajmij.

GDWK już wysłane do zamiany, ale gafa :) Jakie są oryginalne przegrody(wzmocnienia) , czy to są 4 wycięte otwory?

Dlatego napisałem 99% :)

Nie słyszałem tego ceramika, ale kilka osób już go miało, i rewelacji nie było.

Powrót