• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

2-kanałowy wzmacniacz i skrzynia basowa

Reakcji
0
Mam 2-kanałowy wzmacniacz 400w ,który ciągnie 2 głosniki 270w + gwizdki (na zwrotnicy z dwoma wyjsciami) i skrzynie basowa 700w (podpieta pod plus z jednego kanału i minus z drugiego).Moim problemem jest to,że skrzynia gra za cicho w porownaniu do głośników (a jak rozkręcam radio czy wzmacniacz to głośniki nie wyrabiają).Stąd moje pytanie - czy da się jakoś podłączyć skrzynię ,żeby dało się regulować jej poziom głośności oddzielnie od głośników.Z góry dzięki z odpowiedzi.

zrob aktywny tube, dopasuj efektywnosc zestawu, ale najpierw troche poczytaj, i spodziewaj sie ze moce podawane przez Ciebie userzy na forum podziela przynajmniej przez cztery...
podpieta pod plus z jednego kanału i minus z drugiego
i tak gra tylko z jednego kanału, minus mogles wziac nawet z masy...
pozdro

mogę dokupić drugi wzmacniacz,tyle że nie wiem gdzie go podłącze - moje radio ma wyjście na jeden wzmacniacz.

Zdaje mi się że można by znaleść inne rozwiązanie. Wzmacniacza nie da się zmostkować?? Podaj mi firme i możliwie model głośników 270watowych. Powiedz tez ile wat ma głośnik w skrzyni.

Uwazaj z tym laczeniem kanalow na tubie bo jesli sa na innympotencjale "nimusy"niz masa to psssss.Zreszta dziwne podlaczenie.Jesli wezmiesz z obu plusy to tez kicha bo zrobi sie uklad roznicowy.

Powrót