• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

2x tda2030a mono!

• Autor wątku Autor wątku bass
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Siema!
Złórzyłem sobie 2 kostki tda2030a obie są mono jakie dać trafo jedno na 2 końcówki?I jaki dobry radiator i też jaki potencjometr? Wiem że musi być napewno 6pin!

Radiatory typu "jelenie rogi" sa przeznaczone do montazu tranzystorow od strony wewnetrznej i ta strona jest gladka. Sa to radaitory glownie do tranzystorow w duzych metalowych obudowach typu TO3. Zewnetrzna plaska strona jest nie rowna i nie powinno sie do niej nic przykrecac. Lepiej poszukac radiatora prostego z jedna strona uzebrowana.
Maksimum co sie da osiagnac z TDA2030 to bedzie jakies 15W/4omach wiec radiator nie musi byc duzy.

Radiatorki ostatnio sprzedałem wszystkie!Bo wtedy niemyślałem że będę robił wzmak mi tylko chodzi oto aby niekupywać w różnych sklepach tylko w jednym!Macie jakiś link gdzie to będą mieli?Potencjometr i radiator!

Chyba w każdym sklepie mają potencjometry i radiatory! - to raczej podstawowe artykuły!
a może www.tme.pl ?!

Nie uważasz że dawanie wykrzyknika zamiast kropki jest nieco dziwne ?!

Powrót