• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

2xGDN20/80/2

Reakcji
0
HEJ
Powiedzmy, ze mam 4 sztuki gdn20/80/2 i powiedzmy, ze mam ochote, troche czasu i pieniedzy zeby zbudowac 2 solidne podlogowce.
Powiedzmy też ze podołam zwrotnicy, ktora wpakuję razem z ww. glosnikami w jakies 60l brutto.
Jaki średniotonowy zaaplikować by akustycznie dobrze harmonizowało? (wizualnie tez)
Koszt 400 zł komplet (no powiedzmy +20%)

btw
jestem raczej biernym uzytkownikiem tegoż forum (czytaczem -praktycznie codziennym) juz ze 2 lata, a nie przypominam sobie podobnego zagadnienia
dzieki

Hmm może sprubój zrobić coś w stylu Tango 200 tronsila?? ale wyjdzie troszke drożej:(

Ja mam bardzo podobne kolumny i dlugo szukalem sredniotonowca ktory by pasowal charakterystyka i wygladem. Wybor padl na GDN16/50/ 5 lub 6 nie pamietam. Ma on kosz z rantem o srednicy 20cm i polipropylenowa membrane pasujaca wygladem do GDN20/80/2. Dodatkowo ma gladka charakterystyke. Jako kopolke mam GTC11/100 i ladnie to wyglada jednak kopolka gra za slabo trzeba by dac cos efektywniejszego. Przy takim sredniaku niskie ciecie 300-400Hz glosnik w osobnej komorze oczywiscie.

Przy takich glosnikach kulumna bedzie niestety bardzo droga i gdybym robil ja teraz kupil bym GDN22-120-8SC STX-a.

Moze by byly dobre GDM 16/80 albo na 100. Gdn 16stka w roli sredniego takze sie da.
Mam gdzies pare GDM16/80 chcesz? Odpada CI wtedy osobna komora dla sredniaka.
Nie sa nowe ale moze cos wykombinujesz.DO 1 KHz GDN 20/80 wyrobia a z tymi GDMami tak chyba podzial by byl dobry.

irek, to na bank 16/50/6

jezeli zalezy ci na niskim cieciu to rozwiazanie irka jest super
hmm albo i niesmiertelny juz arp 150 ktory wg mnie w tej klasie cenowej nie ma konkurencji

Powrót