• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

2xMDS08

Reakcji
0
Witam wszystkich
Zamierzam zrobić suba na 2xmds08, i nie moge znaleźć do niego parametrów TS, jak by ktoś miał to bym bardzo prosił. I mam jeszcze jedno pytanko, czy nada sie do tego wzmacniacz od Irka SUB300 ???
Z góry wielkie dzięki

Lepiej byłoby kupić jednego MDSa 10 lub 12.
Szczególnie że szeregowo połączone MDSy dadzą 8R więc stracisz na mocy bo ten panel przy 8R ma 200w.

Takero dobrze prawisz, tylko 10 czy 12 ?, Jaka bedzie różnica cen ?, zamawiam w Audiocomponents

[ Dodano: 2008-04-26, 13:23 ]
Tylko 10 ma dwie cewki i też wychodzi 8ohm, więc co zrobic ?

[ Dodano: 2008-04-26, 13:53 ]
A jaki jeszcze polecacie głośnik do suba, troche do filmów i troche do muzyki, więc musi być w miare uniwersalny, no i żeby go pociągnął wzmak sub300 od Irka

jak uniwersalny i pod SUB300 to dobry bedzie mivoc XAW310
jak chcesz robic suba na 2xMDS08 to kup do jego zasilenia uniampa + filtr

Paweł S. Gdzie go kupić ? jak możesz to daj jakiegoś linka, bo w zamówieniu w Audiocomponents raczej go nie ma :neutral:

dj_zibi napisał:
Takero masz może pomiary MDS 08? Może ktos ma? Ciagle zastanawia mnie ten glośnik w 3 drogi.
ostatanio nie mam czasu na pomiary, zresztą swojego nowego MDSa sprezentowałem Viperowi :)

Powrót