• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

3 firmy, 3 ceny - wybór

Reakcji
0
Witam wszystkich forumowiczów. Po dość długiej przerwie w interesowaniu się sprzętem audio muszę stanąć przed wyborem wzmacniacza do domu, który napędzi Monacor SPH165KEP + Vifa XT19TD.

Mam na oku 3 modele:

- Dual CR 1780 - 200zł
- Dynasty SE-9100 - 200zł
- Onkyo A-45 - 230zł

Interesuje mnie właśnie taki "symboliczny" przedział cenowy. Który z podanych wzmacniaczy byłby dla mnie najlepszym rozwiązaniem, jeśli lubię pograć dosyć głośno?

Pozdrawiam serdecznie - Kamil Karkut.

Dj SMS, to teraz rada jeszcze dla Ciebie. W torze sprzężenia zwrotnego, znajduje się jedyny kondensator, który jest na 100V i nie pamietam jaką ma wartość. Wymień go na coś lepszej klasy, bo ten pewnie się zesechł. Odpowiada za całe brzmienie wzmacniacza, więc nie żałuj na niego pieniędzy ;) (także bez przesady)

Pozdrawiam

Powrót