• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

3way Audax TW25A28 + Scan Speak M18 + 2xSB MW19

Wreszcie w projekcie coś się ruszy. Maestro (czytaj Luszti ;^)) bierze je na warsztat i jest szansa, że wreszcie będą skończone.
Na potrzeby zdjęcia kornik wstawił na chwilę Bliesmę T25B z innego mojego projektu. Docelowo będą tam pokazywane wcześniej filce i Audax TW025A28.
Na fotce widać też poprawioną wersję moich nóżek.

Ostatnia edycja:
Kornik się chwalił i umieścił w swoim portfolio - widać jest dumny z dzieła ;^).
Ale dziś będzie coś jeszcze ciekawszego |;‑)

Ostatnia edycja:
Po długich bojach projekt został zakończony i pojechał do kolegi, który stał się właścicielem kolumn. Dla mnie to była nietypowa akcja ponieważ ze względu na nieobecność w kraju nawet nie posłuchałem tych paczek. Tak naprawdę to projekt zakończył na moją prośbę Luszti i on ewentualnie coś więcej może powiedzieć o brzmieniu tych kolumn.
Wiem tylko tyle, że właściciel jest wniebowzięty i nagle przeskoczył na inny poziom percepcji audio po tym jak posłuchał tego projektu.

Na końcu ostatnie dwa zdjęcia z realizacji - "słoneczko" wokół wysokotonówki zapewniające wyrównanie fazowe i ucieczkę od dyfrakcji oraz kolumny już w domu u mojego kolegi.
Dla mnie teraz pozostanie ukończenie projektu na Seas L19 + Textreme 16 + Blesma T25B...

Ostatnia edycja:
Powrót