Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Można podłączyć pod zasilacz końcówki mocy ,a napięcie reguluje się odpowiednią wartością rezystorów na płytce filtra, jak byś chciał wiedzieć jakie powinny być to podaj napięcie zasilacza końca mocy.
Już w porządku, nie bierzcie mnie za nieudacznika. Podłączyłem wszystko dobrze, ale kabel sygnałowy z filtra do wzmacniacza suba był uszkodzony. Temat do zamknięcia, w sumie najbardziej przydała mi się odpowiedź kamil 4779.
Wcześniej pracował ze wzmacniaczem Technics-a podłączony wejściem wysokopoziomowym jako zestaw kolumn B. Teraz pracuje jako typowy subwoofer podłączony do dedykowanego wyjścia amplitunera KD Yamaha i przesyłany jest do niego sygnał niskopoziomowy. Sprawuje się znakomicie a wszystkie regulatory działają poprawnie. Nie zauważyłem żadnej różnicy między nisko i wysokopoziomowym podawaniem na niego sygnału. W Technics-ie było fajnie, ponieważ zestawy A i B są łączone równolegle i za pomocą wyłącznika B mogłem po prostu wyłączyć suba. Sprawdź u siebie jak są łączone zestawy głośnikowe przez wzmacniacz - o ile w ogóle są wyjścia na dwie pary kolumn. A zasadniczo nie ma co kombinować, tylko podłącz filtr równolegle do obu zestawów. No i oczywiście koniecznie zachowaj polaryzację obu kanałów stereo na drodze wzmacniacz filtr, czyli plusy do plusów a minusy do minusów. Musi działać i jak wszystko jest dobrze podłączone to robi to tak jak należy. A w KD z sygnałem niskopoziomowym to bajka: jeden kabelek i po sprawie.
Mam A-140 w zmacniaczu do suba, kumpel ma ten sam w swoim i dziłają oba znakomicie. Brak jakchkolwiek problemów przy regulacji pokrętłami, Filtr łatwy do tuningu ze względu na wielkość płytki. Ja obniżyłem najniższe odcięcie z zakresu 50-150 do 30-150 poprzez zmianę dwóch kondensatorów.
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.