• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

A co powiecie na to???

Reakcji
0
Ja nie napisałem ze tak zrobie teraz poczytałm i juz wiem no ze jednak to zestawienie było beznadziejne.
ok to zproponujcie mi cos.....
jakie najlepiej głosniki wybarc???
ja bym chciał tak jak pisałem 2 niskotonowe i 1 wysokotonowy do 1 kolumny
Cos takiego nie dosc drogiego ale i nie za tanie nie znam sie na głosnikach i na ich cenach
Czy takie wysokotonowe będą dobre??? -Głośnik Tesli ARV 104-00/4
Jesli tak to jakie niskotonowe???

A najlepiej jakby ktos miał to niech i poda jakies gotowe zestawienie.
Nie obwiniajcie mnie za głupoty jakie wypisuje jestesm początkujący.

to ze jestes poczatkujacy nieupowaznia Cie do pisania glupot... czytaj artykuly i szukaj konstrukcji na forum tu lub na audiomania.info ,zamiast tej arv kup sc10n a na srednioniskotonowe wybierz 2x arn 150 xxxxx .
pozdro

nico256, widze że wyciągnełeś prawidłowe wnioski :)
ja zaproponuje zestaw:
STX 18 120 6 SW
TVM ARV 104
Projekt na tych głośnikach jest bardzo wszechstronny - możesz zrobić podłogówki lub monitory.
Do tego masz już gotową zwrotę. Zaprojektowaną przez zawodowca.
A sama jakość jest naprawdę dobra.
SPL wysoki. Wg mnie bardzo dobra konstrukcja.
Polecam

esho popieram sls był kiedys bogiem teraz jest szitem wiec i arv okazuje sie badziewiem teraz totalnym skoro za 50 pln mozna miec o wiele lepszy głosnik :D

budzik miałeś SLS?????

I jeszce jedno ten sc10n ma bardzo wysokie fs można go ciać na 3200Hz??? Mi sie wydaje że chyba nie:(

Powrót