• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

a co z wytłumianiem?

Reakcji
0
co sądzicie o wytłumianiu ?nie chodzi mi tu tylko o kolumny lecz również o dobrą akustykę wnętrza pokoju..uzyskiwaną poprzez dobre wytłumienie..czy widzicie jakiś sens w inwestowanie kilkuset nawet złotych i czy da to zadowalające efekty? nio i odwieczny problem z ustawieniem końcowym kolumn..:P
Pozdro

Jesli masz system za kilkadziesiat tys i pokoj urzadzony specjalnie pod to to mozesz sie bawic.
Dla mnie najwazniejsze jest zeby zachowac proste zasady, tzn ustawienie poszcz kolumn i kultura sluchania (bez przesady z regulatorami).Kazdy ma to co lubi i na ile go stac.Kolumna jak dla mnie ma grac sama z siebie a pokoj mam normalego uzytku.Kompromis dnia codziennego, a nie studio odsluchowe.

Wytłumienei pokoju to raczej nie.Raczej jego specjalna konstrukcja.Popatrz jak jest skonstruowany sufit w kinie.

Powrót