• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

A few my DIY projects "J&N"

Reakcji
0
Panowie,
zanim zacząłem publikację któregokolwiek z moim DIY speakers projekty , proszę o twoich wymówek - nie mówię po polsku / brak opcji dla języka angielskiego /,co oznacza, że problem z moim komunikacją, będzie to duży problem, niestety! Myślę, że materiał warte wysiłku.
Użyję zdjęć w większej objętości i i trochę po angielsku objaśnienie za trudne miejscach.
Z góry dziękujemy za cierpliwość!
Joro

Model używany dla my głośników ja ukradł z " JBL"-Ti6K.Zacząłem współpracować z nimi w 2009 roku i skończyłem w 2012 roku.
The loudspeakers are "SEAS"- Excel / Tw-1”, Mw-5”for center 2х 5.5”,Bass-8,5”/ and cross-over parts- "Intertechnik".
Nominal impedance- 8 OhFreguency Range 30Hz-20kHzCharacterstic Sensitivity(2,83V/1m)- 87db
Long Term-110W.
Kilka zdjęć i jeśli jest zainteresowanie, będę kontynuować.
Pozdrowienia!

https://jororaitchev.blogspot.bg/2017/05/a-few-my-diy-projects.html

Świetna robota, witamy na forum! Z przyjemnością będziemy oglądać dalszy tok Twojej pracy :)

Coś tam można rozczytać, resztę domyśleć. A jaka ma być kontynuacja tego projektu?

If You could, please write messages in both english and translated polish.
I think it will be better.

Thanks and enjoy ;)

Fajne obudowy mam identyczny projekt jeśli chodzi o głośniki. Jaką pojemność zastosowałeś dla niskiego?
Muszę moje obudowy skończyć to wrzucę fotki.

Fajne obudowy mam identyczny projekt jeśli chodzi o głośniki. Jaką pojemność zastosowałeś dla niskiego?
Muszę moje obudowy skończyć to wrzucę fotki.

Thank you for your attention!
I am afraid that you overestimate my elementary knowledge of Polish, ie. they are none, sorry!
I can not understand what you mean, even less, your humor.
Joro

Dziękuję za uwagę!
Obawiam się, że przeceniasz moją elementarną znajomość języka polskiego, przepraszam!
Nie rozumiem, co masz na myśli, a jeszcze mniej, twojego humoru.
Joro

Zibii wrote that he's doing a project with same speakers. He asked how big is the cabinet for bass speaker.

Zibii wrote that he's doing a project with same speakers. He asked how big is the cabinet for bass speaker.
Thanks for the translation, Oscar!
Тhe internal volume of the bass is 58l.
But these are just guide sizes because there is an internal ribbing:

I do not like the limitations in this forum, when publishing the photos, the way is very engaging, I do not have any time, I'm sorry!
P.S:
This is the crossover scheme, but it will not do you anymore, my cabinet design is unique.

https://www.facebook.com/groups/1046794425475324/?ref=bookmarks

Załączniki

Powrót