• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Abandoned

SUPER!! :grin:

moge znowu pograc w moje ulubione gierki z czasow amigi :wink:
a sa to:
Cannon Fodder
Doom
Doom 2
Duke Nukem 3D (te 3 niekoniecznie z amigi :razz: )
Dune 2
Jagged Alliance
Kajko i Kokosz
Lemmings
Lotus III
Micro Machines
Mortal Kombat
Prince of Persia
Ufo: Enemy Unknown (moja ulubiona gra w histori :mrgreen: )

oby tak dalej. chetnie bym jeszcze widzial tam "sabre team"

a ja nadal mam 500+ z rozszezona pamiecia ;] i nawet ze 3 sprawne joystiki ... lezy sobie bidulka w kartonie

moimi ulobionymi grami byly: rick dangerous, jana sisters i super frog w szczegulnosci SF
superfrog1.gif

spojzcie na to http://rickdangerousflash.free.fr/ kto nie gral niech sprobuje gra odpala sie we flashu

ricka to ja gralem na c64 :)
co do amigi to z hitow :
-cannon foder
-cytadela
-kupiec
-lemingi
-lotusy
-silent hunter
-wormsy!
na c64:
-test drive :)
-taki labirynt z nurkiem :P
-mario bross

zaczynalem zabawe od A600, teraz mam w kolekcji A600, A500+, A500 na czesci, kilka stacji dyskietek na czesci, jakies 4-5 joystickow, ok 300-350dyskietek oraz jedna myszke :roll: no i od niedawna mam kompletne Atari 65XE :wink:

piok, tez lubilem superfroga ale bardziej mi odpowiadal "Lost viking"
zakochalem sie w amidze gdy zobaczylem The Settlers!!

michone, mam cytadele ale brakuje mi jednej dyskietki :cry:
w kupca jakos nie umialem grac ale za to uwielbialem LEGION :mrgreen: do tej pory mam super save gdzie mam polowe wiosek na planszy ale moja A600 ma za malo ramu i sie zacina :neutral:

jezeli mialbym wymieniac tytuly w ktore lubilem grac to by troche miejsca zajelo :razz:
swoja droga to jest malo tytulow na PC ktore tak milo wspominam

Łe, to ja śmigałem na A1200 rozszerzoną o procek mc68040 i 8 czy 16mb ram, do tego cd, hdd 850mb... ahhh, ale to śmigało :)

a ja na a500 z 1mb :) wczesniej na c64 ze stacja dyskow :) a pozniej szok pentium 200mmx 16 mb ram 2.1gb to byl dopiero kloc :) wszyscy zasuwali na p130 :) a jak zakupilem pierwsze voodoo1 :D kupione za 100zl i need for speed 3 hot pursait myslalem ze orgazmu dostane na tej grafice :D

No, kasa w to szła okropna... Jak kupowałem dysk, to cena była prawie że równa 1megabajt=1zł - straszne. A monitor? 15" wypukła bańka za jedyne 1400zł :lol:

Potem u mnie też zagościł p166mmx... To były czasy ;)

Ja mialem amisie 1200 z HDD i cd romem, pare joysticków... itd :P

To byly czasy,tysiace gier na 1 cd...

do dzis nie znalazlem 2ch ulubionych gier...

"TAXI" latało sie statkiem podobnym do auta i ludzi rozwozilo.
DRuga gra to latało sie statkami w ksztalcie trojkata,strzelanka... bardzo fajna.
Jestem w stanie postawic piwo za ta gre :roll:

Atari takze mialem... Haha "robbo" albo "burdel dash" :P (boulder ;) )
ehh to byly czasy... :roll:

takero napisał:
a Atari ktoś miał ?
mam obecnie 65XE a wczesniej gralem na niej u kolegi. czasy monitora monochromatycznego zielonego :mrgreen:

co do pegasusa to tylko te pierwsze byly fajne. pozniej to kaszana sie zrobila...

dlaczego teraz juz sie nie robi takich gier... :cry:

atari 800XL rządzi imho :P
+ oczywiście dobry magnetofon :)
to były czasy, ehhhh.... Piękne :) Łezka się w oku kręci :)

a mial ktos z was C64? co prawda commodorowi do amigi daleko, ale niektore gry to wspominam z lezka w oku. az sie chce z piwnicy wyciagnac tego grata i przejrzec wszystkie gry. najgorsze to bylo wczytywanie gier z tasmy - zadnego stukniecia nie moglo byc bo inaczej po kilku minutach czekania na wladowanie sie gry dostawalismy error...

najgorsze to bylo wczytywanie gier z tasmy - zadnego stukniecia nie moglo byc bo inaczej po kilku minutach czekania na wladowanie sie gry dostawalismy error...
przesadzasz - tak bylo na atari ;] Ja mialem C64, ale niestety sprzedalem celem zakupienia peceta (do dzis zaluje)

Powrót