• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Łączenie DAC z interfejsem USB - jakie kable?

Reakcji
55
Jakich kabli używacie? Miałem to połączone byle czym, byle działało, ale jak ma już trafić do docelowej obudowy to wolałbym zrobić to porządnie. Problem tylko w tym, że albo źle szukam, albo nie ma informacji o tym jakie to mają być kable. Jedynie co to wspomniane gdzieś, żeby nie były dłuższe niż 20 cm i na tym koniec. Widziałem za to post, gdzie komuś szumiało przy 5 cm i trochę zgłupiałem. Mam gdzieś LiYCY 5x0,5 ale obawiam się, że nie uda mi się tego zacisnąć w konektorze do goldpina, mogę rozbebeszyć jakiegoś patchcorda SFTP, mogę kupić coś innego(i tak muszę zrobić zamówienie w TME, więc mi to obojętne). Pomożecie?

Masz na myśli I2S? Ja używam zwykłej taśmy, ale na kilkucentymetrowej odległości i nigdy nie miałem problemów z tym. I2S ma służyć do wewnętrznych połączeń, na krótkich dystansach powinno działać cokolwiek.

Ja używam zwykłe kabelki w miarę cienkie i krótkie, w ostatnim DAC mają 2cm.
Kupiłem też trochę patchcordów UFL i gniazd do nich (bo ładnie to wygląda), ale nie dane mi było jeszcze testować.
Zresztą patchcord 10cm vs kabel 2cm, to taka średnia konkurencja.
UFL ładniej wyglądają i chyba tyle jeśli mowa o I2S.

Powrót