• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Łączenie elementów obudowy wzmacniacza

Reakcji
1
Mam wycięte i wygięte 3 kawałki blachy na obudowę (boki z górą i tyłem to 1 element i przód i dolna część). Chciałbym je jakoś sensownie i estetycznie połączyć i wydaję mi się, że najlepiej spisałyby się profile aluminiowe. Czy ktoś z Was drodzy forumowicze bawił się kiedyś w takie łączenia i mógłby mi polecić sprawdzone profile i udzielić kilka rad, a jeżeli nie, to jaka jest alternatywa ? Pozdrawiam :)

A jakiś sklep w polsce, w którym można takie zamówić ? Dziś zwiedziłem dosłownie wszystkie sklepy w moim wielkim mieście w poszukiwaniu tego typu profilów i nic się nie znalazło

poszukaj kolego kątowników alu, o grubości 3-4mm- będzie pan zadowolony. Jak duża obudowa? jaka gr. płyt? W marketach typu OBI Leroy ale też w sklepach z asortymentem "metalowym" powinny być.

Wolałbym wykorzystać takie profile niż standardowe kątowniki, dlatego jeszcze się nie poddam w poszukiwaniach :)

Powrót