• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

aktywny filtr do subwoofera

• Autor wątku Autor wątku dan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

dan

Reakcji
0
czy zna ktoś dobry filtr do subwoofera (aktywny)
ten na stronie http://diyaudio.pl mi buczy.
oczywiscie te buczenie jest bardzo male - prawie nie słychać
ale ja jestem wyczulony nawet na to.

Buczy bo coś skopałeś.Przejrzyj układ raz jeszcze,nie ma bata,musi działać jak należy.Może z masą coś pokopane bądź brum z sieci sie dostaje.

U mnie buczalo z tego wzgledu, ze trafko ktore mialem do tego podlaczone emitowalo straszne zaklucenia.. sproboj podlaczyc to pod jakies inne zasilanie.

jezeli zadajesz pytanie o buczenia domniemam ze nie masz pojecia o elektronice a jak masz to jest ono minimalne

prawdopodobnie masz cos zle z masa ale co to trudno powiedziec bo z masa jest zwykle najwiecej problemow

domyslam sie ze jest to typowa jednostka 20-100 hz
czyli mozliwe ze nie zadbales o zaekranowanie kabli sygnałowych od potencjometrów ale tez pewny nie jestem
pozatym to rosty ukladi zazwyczaj jak przytknie sie ucho do glosnika to prawie kazdy cos tam zabuczy zaszumi ;)

Powrót