• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Alpharad LW 1200

Reakcji
13
Witam wiem że ten głośnik jest badziewny ale czy można coś z niego zrobić. Jest to LW 1200 4Ohm

- - - - - aktualizacja - - - - -

Chodzi o suba

Parametrów nie dojdziesz które są rzeczywiste więc proponowałbym skrzynke zamknietą ok. 30l
w sumie można sie pobawić litrażem... +- 5l

przerabialem wersje 8r
w 50 litrowej zamknietej gral znosnie. ale STRASZNIE cicho :(
zapomnij o b-r! buczydlo sie robi :/

Ten glosnik zagra przyzwoicie tylko w linii transmisyjnej ale mala to ona nie bedzie. Z reszta zeby ten glosnik gral jako tako i tak musi byc duza paka.

Ten glosnik nie bedzie nigdy przyzwoicie gral. Mialem go, kombinowalem, w rezultacie po prostu wyrzucilem go do smietnika. Odpusc sobie.

Witam dostałem za darmo więc szkoda utylizować.

Ale jak ma pierdzieć to do kosza

To daj mi, ja zrobię z niego użytek, czyt. porządnie napierdzielającego niskim basem suba.

Nie koniecznie, też uważam że w TL jakoś by zagrał, a przynajmniej na tyle na ile kosztuje.
Za pewne sprawdził by się w KD jako nisko schodzący sub.
ale nie zapominaj ze jest bardzo cichy. wg mnie szkoda czasu na zabawe
to juz CW czy SW lepiej sie tu sprawdzaja

żeby pokazać jak nie należy robić głośnika
akurat ten zbudowany jest klasycznie

posiadam 2 szt LW 1200 4R w skrzyniach testowych LT i chętnie przekaże je dalej gdyby ktoś był chętny

No a nie jest :D? Wlot 1 SD a wylot 0,2 SD :) długośc tunelu = jakieś 50 cm ;) licząc drogę od magnesu do wylotu br :)

TL biegnie na tylnej ścianie. jak mówiłem tylko dla zabawy.
Nie rozumiem w ogóle ... chodzi Ci o to że ten basreflex szczelinowy jest zagięty na tylej ścianie ?
Pokaż zdjęcia wewnątrz i będzie jasne.

Powrót