• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ALPHARD CW1202C&STX 27/150/4SC

• Autor wątku Autor wątku EDIS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam was panowie.Mam do was pytanko czy mieliscie doczynienia z tymi dwoma glosnikiami :)I ktory bardziej polecacie na budowe suba.Za wszystkie odp dzieks:]

trudno mi powiedziec jak zagra cw1202c ale od przeszlo roku mam cw1002c i gra bardzo dobrze.

Ja moge polecic z czystym sercem STXa 27-150-4SS parametry prawie identyczne jak SC
Głośnik gra bardzo dobrze... już na 60W - przynajmniej jak dla mnie, w filmach jest po prostu masakra... no ale to też przez to że u mnie stoi pod biurkiem przez co jest podbicie basu. Nie wiem jak gra CW ale STX moge spokojnie polecić.

Wlasnie tez mnie bardzie ciagnie do stx bo ma wieksze SPL,cena duzo nizsza niz alfred i potrzebuje slabszego wzmaka zeby jakos zagrac :d

dj_zibi w Tonsilu only 20/80 jest ok ale to tylko 8". Reszta jezeli chodzi osiegi/cena jest nieoplacalna. Zadnego alpharda?? Tesla jest 2x drozsza od cw a przy mocnym wzmaku cw robi maskakre i potwierdzi Ci to wielu forumowiczow DIY.

A wracajac do tematu. Bedem ial nowego suba na 27/150/8SC za jakies 3-4 tygodnie jak sie wstrzymasz to porownam z subem na cw i powiem Ci jaka jest rozniaca.
Ale wydaje mi sie ze Sound Wave bawil sie cw wiec bedzie wsteni odrazu powiedziec jak sie ma jeden przetowrnik do drugiego.

Nie wiem czy to blad w temacie ale prosze nie porownujcie glosnika 12calowego (CW1202C) z glosnikiem 10calowym (GDN27/150/4SC) bo fiata 125 ze 126 nie da sie porownac mimo ze roznia sie tylko 1 cyferka.

Jak dla mnie robienie subów na 8" to trochę mało. Do domu uważam, że 10" to optimum, więc polecam STX 27-150-x SC. Pozdrawiam

cw bije stxa na glopwe kontrola jakoscia ale wymaga mocniejszego piece zreszta stx tez ;) dla cw te 150 W przy 4 ohm to w zasadzie min a i tak troche maławo
cw gra bardziej muzykalnie od stxa ale niestety troche cisze a niskosc basu na podobnym poziomie

HEH.] Juz stx odpada poniewaz wpadl mi w rece CW za grosze wiec nie bede narazie kombinowal i zrobie suba na tym glosniczku.Narazie musi sie zadowolic 100 W.Ale w jak najszybszym czasie postaram sie zmontowac cos na stk.Jednak przy tych 100 W daje niezlego kopao :D

dzieki LUKASZ, ze przypamniales,ale bude i tak mam juz policzona i jak wyzdrowieje to musze po deski jechac.Wsadze go do 75L closed :]Aha mam do was jeszcze jedno pytanko czy mostek Tda wystarczy na tego CW a jak nie to jak mogli byscie dac linka do jakiegos STK z gory THX

wisnia napisał:
mostek tak ale dla 8ohm a takiego CW nie ma

Można TDA równolegle połączyć (Master-Slave czy coś takiego) i dla 4 ohm będzie ok, ale tylko dla TDA7293 lub TDA 7294S. w aplikacjach do tych układów są schematy.

P.S. U mnie właśnie tak to działa z CW1202C :-) [/b]

Powrót