• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Alphard HW1500 8Ohm Parametry rzeczywiste

Reakcji
522
Panowie, tak jak w temacie. Czy ktos mierzyl ten glosnik? Znam parametry producenta ale powiedzmy, ze sa dalekie od rzeczywistosci. Glownie interesuje mnie Fs i Qts tego glosnika.

Nic ci to nie da nawet jak ktoś ci te parametry poda. Miałem w życiu parę alpierdów i 2 sztuki tego samego model miały różne parametry mocno odbiegające od siebie. Jedyna rada zmierzyć twój głośnik.

Narazie nie mam zadnego, dopiero mam zamiar kupic :) dlatego potrzebuje orientacyjne realne parametry. Tak zeby Fs nie wyszlo np 50hz zamiast 30hz.
Sprzet pomiarowy mam ale w ciemno nie chce kupowac.

Miałem dwie sztuki LW800 z tego co pamiętam na fs różnica była z 7 hz a na qts z 0,2 to tak z głowy orientacyjnie.

Tego sie obawialem, ze realna skutecznosc bedzie mierna. Cholera co tu innego znalesc w cenie 100-120 z 15 cali...

A tego nowego stx to nie wiem kiedy beda mieli, tysiac glosnikow na stronie z czego trzy dostepne.

Powrót