• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Alphard

Reakcji
0
Mam zamiar kupic alpharda cw1202 lub 1002 ino nie wiem ktorego wybrac:) mam wzmaka alpharda mf-2s:P skrzynia zamknieta okolo 60-65 l koniecznie do auta i ktory wybrac?????mialem wczesniej sw1203z ale sprzedalem:)(dzieki bogu) i teraz mam problem ktorego wybrac pomozciee!!!:)

"Szukaj" - taki przycisk na stronie. po wpisaniu "cw1202" dostaniesz wynik, co prawda tylko jeden post ale za to długi.

do tego pudła cw1202c Ale wzmak za słaby heh
do tego wzmaka cw1002c tylko pudło za duze :D zmniejsz pudło i kup cw1002c

Mam suba na CW1203Z ;] w 50l full wytłumienie.No i coś tam słychać że se łupie.Nie kasa,nie firma,nie jakość-takie byle co.No i 100W to minimum do niego.I licz sie z tym że ci bedzie wyskakiwał gdzieś przy 60Hz nad norme.Zresztą niedługo go wywalam.
PZDR

do auta 60 litrów , to chyba jeździsz jakimś żukiem ;P bez obrazy heh, najlepiej to cw1002c no i do tego obudowa ze 40 litrów średnio wytłumiona i bedzie good, jak chcesz wsadzic go w obudowe która masz teraz to jesli masz mozliwosc t ozrób przegrode którą zmniejszysz litraż komory z głośnikiem lub zamontuj w środku kawał drewna lub styropianu o takiej objetości żeby pozostała przestrzen wyszła na te 40-45 litrów

ALphard

ALphard

nie żukiem ino Skoda Octavia a wiesz ze bagazniczek ma konkretny:) z tą przegroda to ciekawie gadasz a jak mam to zrobic??jakos mnie poprowadz Z GORRY DZIEKI

Wal 10 calowy to nie sala koncertowa. Jak by było mało to zawsze można mieć 2 subwoofery. Ale piecyk to musisz mieć porządny żeby coś usłyszeć.

zalezy jaką masz obudowe, czy masz z prziodu otwór czy całą przednia ścianke dopasujesz pod głosnik czy jak ??

jesli wymieniasz całą przednią ścianke to pionowo wsadź jakąś grubsza płyte wiórową i uszczelnij zeby byłu dwie komory jedna 45 litrów i pozostałę litry w drugiej ,,, a najlepiej jakiegoś drewnanego klocka wsadż do srodka przykręc od tuły czy od boku (klocek oczywiscie w srodku , kloc o objętości 20 litrów, chyba wiesz jak obliczyć objętośc, to jest najprostszy i szybi sposób na zmniejszenie objętości , oczywiscie zamiast klocka moga byczklejone ze sa płyty jakieświórowe czy drewniane , wazne żeby to było sztywne i miało litraż 20 L

ten jest do dupy w przeciwienstwie co dwóch głosników z seri cw 25 cm i 30 ,,, i niechodzi tu tylo o cena/ jakośc ale ogółem sa przyzwoite :] przynajmniej 10 calowy

Alphard

skrzynia jest zamknięta!! i ma okolo 60l przednia scianka gdzie znajduje sie glosnik jest pochylona na ok 70stopni mam mozliwosc ją cofnąć o te pare centymetrow:)i chyba tak zrobie :Pjak ktos ma ciekawe pomysly to prosze pisac:)a i ten czarny material do oklejania to w jakiej moze byc cenie ??

ja to chyba mialem pecha w zyciu diy mialem dwa alfredy cw......... i dwa 802 i oba graly tragicznie....musze kiedy sobie posluchac wiekszych "braciszkow" ;))

daj cw1002c do budy 20-25 litrow, oszczedzisz miejsca a do fury takie cos wystarczy, a jak chcesz trzymac sie tej budy na sile to bedzie troszke naciagane rozwiazanie

Jeżeli to ma być do samochodu to wydaje mi się, że lepszy byłby wzmak samochodowy...

ehhh sory chlopaki zle dojrzalem:) to jest domowy wzmak a nie do auta sory :)w takim razie jaki do auto pod tego suba :(

jupiiiii zakupilem tego cw1202 robi robote jak marzenie:))))))))Zejscie ma piekne:) dzieki chlopaki za rady :] baba w sklepie przekrecala mnie zebym wziol sw1203z bo on sie najlepiej sprzedaje i nie maja zadnego na zapleczu:) a cw lezy i nikt go nie kupuje:| hehe jeszcze tylko mocniejszego wzmaka kupie i bedzie odlot !!!!!!:))))))

i tak ma byc, a bab w sklepie sie niesłucha tylko trzeba było jej dojebać na jakiej podstawie twierdzi ze on jest leprzy bo ilosc sprzedanych o niczym nie mówi, ile baranów dresiarskich kupuje dla wyglądu ;]

Powrót